Dagens Nyheter

8 okt. 2016

Nyhetsflödet lördag den 8 oktober

Kristna nordkoreaner har krossats med ångvält
- Världen idag - "De tvingas dölja sin tro inom sig. Blir de påkomna med sin kristna övertygelse hamnar de med största sannolikhet i fångläger. Det ska även ha hänt att de blivit överkörda av en ångvält, eller blivit upphängda på ett kors över en eld. Det handlar om de kristna i Nordkorea. Nyligen släppte den kristna människorättsorganisationen ”Christian solidarity worldwide” en rapport som uppmanar världen att gripa in.
   Enligt organisationen Open doors finns det omkring 300 000 kristna i Demokratiska folkrepubliken Korea – eller Nordkorea som vi kallar landet. Men det går inte att veta säkert. Alla människorättsorganisationer är nämligen överens om att det inte råder religionsfrihet i landet."
Läs mer HÄR.

De tar hand om butikernas matsvinn
- Sveriges Radio - "Varje vecka slänger svenska butiker tonvis med fortfarande ätbar mat. I Borås tar Frälsningsarmén vara på den.
   Sedan februari i år samlar Frälsningsarmén in överbliven mat från butiker i Borås. Då var det bara Ica City men nyligen har de också en överenskommelse med Willys.
– Det fungerar fantastiskt bra, det är en win-win situation, säger Lars-Gunnar Wahl, ansvarig för socialt arbete på Frälsningsarmén.
– Och vi har flera butiker som nog vill vara med framöver."
Läs mer HÄR.

 Tro bygger inte på tvivel
- Holger Nilsson i Sändaren - "Rolf Christoffersson delar sina tankar kring tron i Sändarens utgåva vecka 36. Tydligen är det som han ger uttryck för, att den tro som han växte upp med, den har han förlorat. Exempel på hur han förlorat tron, ger han i sin insändare. Han skriver: ”Då jag funderat över mitt eget liv har jag kommit fram till att jag inte känner något behov av ett liv efter detta. Vårt enda och verkliga liv finns, som jag ser det, här och nu, inte i något fjärran pilgrimsmål.”...
...Hela Christoffersons inlägg andas tvivel. Givetvis har han rätta att ge uttryck för den troskris som han verkar leva i. Men att utifrån den efterlysa en ny teologi som passar hans tvivel, det är helt befängt. Det är inte så teologi formas – utifrån mänskliga tvivel. Teologi formas från uppenbarelsen som vi fått och som finns i Bibeln. Utifrån den skall våra trosliv byggas – inte på tvivel."
Läs mer HÄR.

Fra den norske siden: Det handler om erfaring
- Fra Jostein Nielsens blogg - "Den personlige erfaringen betydde veldig mye for Samuel Logan Brengle. Det betyr ikke at han så læresetningene som mindre viktige. For ham gikk de hånd i hånd:  «Uten læresetningen, standarden, undervisningen, vil vi aldri gjøre erfaringen, og om vi har gjort den, er det sannsynlig at vi mister den. Uten erfaringen vil vi neglisjere undervisningen, vi vil tvile eller forakte læren, og vi vil senke standarden.»
Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar