Dagens Nyheter

7 okt. 2016

Nyhetsflödet fredag den 7 oktober

Den profetiska tjänstens olika dimensioner
- Stefan Swärd i Världen idag - "Som kristna är vi kallade att vara ett profetiskt folk och en profetisk församling. Det innebär att vi lever nära Gud, lever i Andens ljus och uppenbarelse och hör Guds röst. Den profetiska gåvan är tillgänglig för alla kristna. Men Gud kallar också vissa till profetisk tjänst.
   Paulus skrev till församlingen i Korint: ”Sträva efter kärleken, men var också ivriga att få de andliga gåvorna, framför allt profetians gåva”. Han skrev också att den som profeterar talar till människor och ger uppbyggelse, uppmuntran och tröst. Den som profeterar bygger upp församlingen."
Läs mer HÄR.

Gudstjänst från Frälsningsarmén Linköping och Finspång.
- SVT2 - På söndag klockan 10:55 sänds den första av fyra TV-gudstjänster från Frälsningsarmén i Finnspång och Linköping Temat för dagen är "Varför Jesus" och över detta predikar pastor Andreas Bergh. Församlingarnas sångare och musiker medverkar."
Läs mer på kårens hemsida HÄR.

Att låta bibelordet vara utmanande
- Martin Alexandersson i Efter Kristus - "I söndags besökte jag en församling och när dagens Gammaltestamentliga text skulle läsas gjordes något som vi är ganska duktiga på – nämligen att ta bort den utmaning som finns i bibelordet. Efter att ha läst texten från Daniels bok (10:15-19) om bland annat änglar så hade kvinnan som läst texten en liten betraktelse. Den inleddes med en generellt ifrågasättande om det finns änglar för att sedan fortsätta om en träängel som hon köpt i Palestina och palestiniernas behov av änglar. Sedan handlade det om att människorna i Aleppo behöver skyddsänglar och att goda människor kallas änglar och vi fick fundera över om vi var en ängel. Inget av ovanstående är ju galet, men problemet är att det inte har något som helst med bibeltexten att göra."
Läs mer HÄR.

Fra den norske siden: Skolen vår er en utviklingsarena
- Fra Perleportalen.no -
28 år etter at han var elev der, er Hans Nilsson tilbake på Jeløy folkehøyskole som rektor. Han mener folkehøyskolen har en viktig rolle i samfunnet.

– Det er ingen «deja vu-opplevelse» å være tilbake. Jeg føler at jeg er på en ny - gammel plass, sier Hans Nilsson.
– En skoleform samfunnet trenger
   I juni startet Nilsson opp som rektor, etter at Wenche Walderhaug Midjord gikk over i andre oppgaver i Frelsesarmeen.
   De siste årene har han jobbet i Frelsesarmeens barne- og familievern. Siden 1. januar har han jobbet i en prosjektstilling for å se nærmere på hva Frelsesarmeen kan gjøre med flyktningsituasjonen.

Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar