Dagens Nyheter

12 apr. 2012

Nyhetrsflödet 12/4

Nyhetsflödet den tolfte april
Om megakyrkor och husförsamlingar

Stefan Swärds blogg - "Min enkla poäng är att människor är olika, det behövs både husförsamlingar och ”simple churches” och megakyrkor, och en rad olika församlingar som ligger någonstans mitt emellan. Inte minst i dagens storstäder behöver vi bygga församlingar med olika inriktning och profiler för att nå en alltmer heterogen befolkning. Megakyrkor kräver dock betydligt större utrustning och kompetens hos ledningen för att fungera bra, här har vi olika gåvor i Kristi kropp, där vi kan komplettera varandra. Jag vill inte spela ut dessa modeller mot varandra."

Bråka inte i räddningsbåtarna – rädda de som drunknar!
Marie Willermarks blogg - "Varje vettig vuxen, skådespelare eller ej, skulle vägra låta sig användas till en reklampelare för droger. Lennart Karlsson skriver i sitt debattinlägg:
    ”Narkotika kidnappar hjärnan. Den fria viljan påverkas till narkotikans fördel genom de enorma duschar av vällust som pumpas in i hjärnans signalsystem.”
De fyra debattörerna i dagens inlägg påpekar behovet av nytänkanda men säger inte i klarspråk vilken riktning det nytänkandet skall ta. Är det en frihet att välja att använda centralstimulerande droger för eget bruk utan att det ska vara straffbart?
Att tala om frihet i det sammanhanget är lögn. Varje slag av narkotika kidnappar den fria viljan. Det enda som hjälper är viljan att helt avstå
."

Tredje försöket för Ship to Gaza
Världen idag - "Huvudmålet är inte att föra in förnödenheter
Ship to Gazas syfte är att bryta Israels blockad mot Gaza. Trots att man hindrats från att nå sin destination vid de två tidigare resorna seglar man i vår på nytt och nu ska man stanna i flera hamnar på vägen för att "informera om situationen i Gaza". Kritiker menar dock fortsatt att det handlar om en politisk aktion mot staten Israel.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar