Dagens Nyheter

11 apr. 2012

Nyhetsflödet 11/4

Nyhetsflödet den elfte mars
Varför tillåter Sverige flickaborter?

Sarah Havenraas på Newsmill - "Varje år väljs ungefär 100 flickfoster bort på svenska sjukhus, för att de hade fel kön och därför inte anses duga. Är inte det ultimata kvinnoförtryck – att vägras få livet för att man anses ha fel kön.
Sverige har genom vår abortlag blivit ett centrum för flickaborter. Norska tidningen VG har avslöjat att den svenska abortlagstiftningen, med fri abort till graviditetsvecka 18 som enda land i Europa, utnyttjas så att också norska ofödda flickor aborteras i Sverige, bara för att de är flickor.
"

De som vill legalisera bör se helvetet först
Lennart Karlsson skriver i Svenska Dagbladet - "De argument som förs fram om att avkriminalisera narkotika på olika vägar, är inget annat än en skymf mot oss som försöker att rädda liv. Det är också en skymf mot de vars liv vi försöker rädda. Det skriver Lennart Karlsson, narkotikapolis, Citypolisen Stockholm.
Aktuell statistik visar att fler missbrukare dör. Naiva debattörer och politiker, några med dunkla motiv, dömer ut svensk narkotikapolitik. De påstår att den restriktiva svenska modellen är en bidragande orsak till att dödstalen stiger, och vill avkriminalisera bruk av narkotika. Förslagen är att öka substitutionsverksamhet och sprututbytesprogram, legalisera cannabis.
"

Jesus är mer än en förebild
Jacob Ruddolfsson skriver i Dagen - "Frågan om Jesus identitet är avgörande just nu när sekulariseringsvågen håller på att brytas samtidigt som det specifikt kristna innehållet urvattnats på många håll.
"Vem säger ni att Människosonen är?". Frågan är lika angelägen för bekännande kristna i dag som den var för de första lärjungarna.
För en tid sedan deklarerade nyhetsmagasinet Fokus att sekulariseringen har avstannat i Sverige. Gud är på väg tillbaka ut i offentligheten från hemmets privatreligiösa vrå.
Parallellt med detta förs två stora inomkyrkliga debatter, den om frikyrkans framtid och den så kallade identitetsdebatten inom Svenska kyrkan. Två parallella samtal som båda rör sig kring frågor om vad som skiljer församlingen från det omgivande samhället. Dess egenart och dess existensberättigande.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar