Dagens Nyheter

26 apr. 2012

Nyhetsflödet 26/4

Nyhetsflödet den tjugosjätte april
Dags för samling kring Guds ord
Ulf Ekman skriver i Världen idag - "I tider av förändring ser man ofta inte vad som egentligen pågår. Det syns först efteråt. Men vi bör inte vara så upptagna av nuet att vi inte uppfattar andliga signaler, eller vara så behovscentrerade att vi inte kan läsa av det läge vi befinner oss i. Att kunna avläsa det andliga läget, få nöd för det och ställa sig till förfogande för den helige Andes ledning, inte bara i det egna livet, utan för allt Guds folk, är alla kristnas uppgift. Inte minst gäller detta dock förkunnare, skribenter och journalister. Vi är inte satta att recensera allt som händer eller ha åsikter om allt, utan noggrant, utifrån ett inre liv som är förenat med Herren, ska vi lyssna och ta emot de signaler som kommer från honom och förmedla dem utan att blanda in våra egna agendor och önskedrömmar. Detta kräver försakelse, disciplin och överlåtelse. Det är inte alltid lätt när det finns många kortsiktiga behov och pressade situationer. Men det är nödvändigt om vi ska fullfölja våra uppgifter att vara nyktra och vaka."

Breddat gåvoskatteavdrag stärker samhället
Ruben Agnarsson skriver i Inblick - "Det är endast Slovakien och Sverige som saknar avdragsrätt för gåvor från juridiska personer, konstaterar en rapport från riksdagens utredningstjänst.
– Vi vill initiera en bred debatt om hur vi kan bredda gåvoskatteavdraget och stärka det civila samhället, säger Mikael Oscarsson, riksdagsledamot (KD).
Sverige är fortfarande det enda landet i EU, vid sidan av Slovakien, där det inte finns något skatteavdrag för företagsgåvor till den ideella sektorn, enligt en ny utredning.
"

Låt mig bidra till kränkningen 
Göran Rosenberg skriver i Svenska Dagbladet - "Något förvånande har ateistiska Förbundet Humanisterna anmält prästen Helle Klein för Domkapitlet i Stockholms stift. Förvånande eftersom Humanisterna såvitt jag vet inte tillhör Svenska kyrkan och i varje fall inte hittills accepterat kyrkan som en auktoritet i något sammanhang, allraminst i civilt tvistemål.
Förvånande också på grund av tvistemålets karaktär. Förbundet Humanisterna har anmält Helle Klein för att ha kränkt människor ”med en sekulär humanistisk livsåskådning” och vill att Domkapitlet tar henne i örat och kanske rentav tar ifrån henne prästämbetet. Förvånande eftersom Humanisterna i andra sammanhang inte dragit sig för att torgföra mer eller mindre kränkande synpunkter på människor med exempelvis judisk eller muslimsk livsåskådning (kvinnoförtryckare, barnmisshandlare etcetera).
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar