Dagens Nyheter

27 apr. 2012

Nyhetsflödet 27/4

Nyhetsflödet den tjugosjunde april
Hon tar strid mot RFSU
Världen idag - "Natalie Carrion, 16, har skapat debatt om skolbesök och ”kondomsallad”
Natalie Carrion kände sig obekväm när föreläsaren från RFSU frågade tjejerna i klassen hur man får ett horrykte och illa till mods när man skulle leka fruktsallad fast med namn på kondomer. Nu har hon dragit i gång en debatt om RFSU:s agenda.
"RFSU säger att deras lektioner är frivillliga. Ja, de kommer frivilligt och skolan inbjuder frivilligt. Men för eleverna är det obligatoriskt, vi lämnas ensamma med RFSU...När vi sedan berättar om RFSU:s propaganda under en olustig lektion, är det ingen vuxen i skolan som tror på och stöttar oss elever. Skolan stöttar RFSU!"
– Jag har fått mycket stöd från annat håll och många kompisar har berättat att de också tyckt besöken varit jobbiga. Men det är tråkigt att jag inte fått stöd från min skola. De säger att de tycker RFSU är bra och ska fortsätta ta dit dem. "Det är synd att du upplevt det så här", så säger skolan, och RFSU också, men det tycker inte jag är ett bra svar på min kritik
."

Inkonsekvensens rike
Lukas Berggren i Världen idag - "Pappan har återigen blivit viktig i debatten. Men bara delvis. Pappor ska drivas till föräldraansvar genom lagstadgade pappamånader. Allt för att pappan är viktig för barnen, sägs det. Men samma politiker som värnar pappan i vissa sammanhang, lagstiftar bort honom i andra sammanhang. För de tillåter insemination av både ensamstående och lesbiska och ger därmed stöd åt tanken att pappan är oviktig. Om pappan är viktig i det ena fallet, varför är han då inte viktig i det andra fallet? Man frestas att tro att det inte är pappans relation till barnen som är viktig för politikerna. De använder honom bara som argument för att driva en tvångsinriktad jämställdhetspolitik. Var finns den politiker som kräver könskvoterat föräldraskap – en mamma och en pappa? Om det är viktigt med jämlik representation i det ena sammanhanget, borde det – i konsekvensens namn – vara viktigt också i det andra."

Svenska kyrkan utreder vigselstrejkande präster
Dagen - "Svenska kyrkan vill stoppa präster som avsäger sig vigselrätten. Men det har visat sig mer komplicerat än man först trott. Hur går vi tillväga? undrar kyrkokansliet och vill ha synpunkter från kyrkliga organisationer."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar