Dagens Nyheter

13 apr. 2012

Nyhetsflödet den 13/4

Nyhetsflödet den trettonde april
Vägen till undergången är en väl upplyst boulevard med neonskyltar
Marcus Birro skriver i Expressen - "Vem bär det moraliska ansvaret i ett land som gjort sig av med Gud?
På vilken grund vilar Sverige, i dag, april 2012?
"På kristen grund" hörs det mumlas svagt en bit bort, en bit ner, rätt långt ifrån...
Vad betyder då det?
Att präster förr i tiden tvingade sig på vanligt folk och tog reda på om de kunde bibelverser utantill?
Betyder “kristen grund” något alls längre, eller är det bara dystra prognoser från en svunnen tid?
Är denna kristna grund bara en bakåtsträvande stank från en dyster tid när Sverige var ojämnt sorterade byar i slutet av svarta åkrar.
Och om det faktiskt är så att vi inte står på denna kristna grund längre, på vad står vi då, nu, i dag?
"

Jesus går inte att komma undan
Stefan Swärd skriver i Världen idag - "Det moderna samhället har definierat bort det övernaturliga. En materialistisk-ateistisk världsbild dominerar i västvärlden, med rötter i upplysningstänkandet. När kristna kyrkan anpassar sig till tidsandan tonar teologin ner det övernaturliga i kristendomen. Jesu uppståndelse blir då inte en historisk händelse, utan endast en myt och en legend.
Den slutna materialistiska världsbilden har luckrats upp under de senaste decennierna. Det finns nu mer öppenhet för berättelser och händelser som ligger utanför ramen för naturlagar och kända fenomen.
Men berättelsen om Jesu uppståndelse utmanar även en nyandlig världsbild som relativiserar andligheten. Jesu uppståndelse var inte bara en extraordinär andlig, mystisk händelse, vars sanning är personlig, mystisk och individuell. Han trädde fram som Herre och frälsare för hela kosmos. Han är sanningen. Han är livet. Han är den uppståndne. Inte i något annat namn finns det frälsning
."

Ensamstående med barn söker hjälp i Västerås
FA:s hemsida - "Nytt för året är det avtal som slutits med ICA, som innebär att företaget skänker stapelvaror, främst hållbara livsmedel, till kåren. Det gör att man kan ge biståndssökande, som i de flesta fall är ensamstående föräldrar med barn, en kasse med matvaror som komplement till den ekonomiska hjälpen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar