Dagens Nyheter

1 sep. 2016

Nyhetsflödet torsdag den 1 september

Skapade till man och kvinna
- Dagen - "Vi kan aldrig komma ifrån att mannen och kvinnan är två olika individer med olika naturliga förutsättningar som ska komplettera varandra, skriver Jerker Sjölander.Det har i vår tid uppstått förvirring när det gäller ”Homo Sapiens”, inte bara i samhället, men också inom kristna led. Skillnaderna mellan kvinnor och män har marginaliserats.
   Det finns en trend att förringa de fysiska och psykiska olikheter som skapelsens Gud nedlagt i människan. Man betraktar de avvikelser som kommit till stånd efter syndens intrång som normala och acceptabla.
   För oss kristna utgör detta ett ständigt problem om vi vill vara lojala mot den Gud, som skapade människan till sin avbild: ”Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem.” (1 Mos 1:27)"

Läs mer HÄR.

Hökmark: ”Hoten omkring oss är stora”
- Världen idag  – "Vi ska stå för en kulturkamp mot det som är barbari och brutalitet, oavsett vilken ideologi eller religion som döljer sig bakom. Det säger europaparlamentarikern Gunnar Hökmark (M) apropå den debatt som varit kring det kristna korset som symbol. En fråga Gunnar Hökmark återkommit till genom åren handlar om Svenska kyrkans relation till Israel. Nyligen lyfte han den i relation till Facebook-initiativet Mitt kors, som först möttes av skepsis från en den håll inom samfundet.
   "Och nu, när kristna i Mellanöstern förföljs och massmördas är det likväl Israel som skuldbeläggs och demoniseras. Det är Israel – den enda demokratin och det enda fria samhället – som ska bojkottas", skrev han i Norrköpings tidningar.
   "Och på fullt allvar menar den Svenska kyrkans ledning att de kristna som bär sitt kors synligt provocerar och manar till en kulturkamp, som om det vore fel att stå för kristna värden och motarbeta extremismen som ringaktar människolivet och hatar kristen eller judisk tro".

Läs mer HÄR

Säg sanningen
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Om några veckor har vi med största sannolikhet en kvinnlig president i USA. Om två år kanske vi får vår första kvinnliga statsminister. Om ytterligare några år får Sverige en kvinnlig statschef i Kronprinsessan Victoria. För en uppväxande generation kvinnor kommer det varken vara brist på förebilder eller finnas några mentala begränsningar i vad som är möjligt att bli eller åstadkomma. Jämställdhet är en självklarhet.
   Parallellt med denna goda utveckling har vi i sommar sett en ökning av sexuella trakasserier mot unga kvinnor, främst på badhus, i parker och på musikfestivaler. En tendens som går stick i stäv mot samhällets allt högre grad av respekt och jämlikhet mellan könen. Ökningen beror enligt polisen på ökad grad av anmälningsbenägenhet – kvinnor är medvetna om vad lagen säger och vägrar finna sig i att bli antastade – och fler ensamkommande unga män som inte förstår svenska normer."

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar