Dagens Nyheter

10 feb. 2017

Nyhetsflödet fredag den 10 februari

Fall inte in i hetsen mot Trump
- Bengt-Ove Andersson i Världen idag - "Konservativa ledare i väst, i synnerhet värdekonservativa, får alltid räkna med att ha medierna och kultureliten mot sig. De två mest utskällda politikerna i västvärlden på 80-talet var Ronald Reagan och Margaret Thatcher, konstaterar Bengt-Ove Andersson. Men Reagans och Thatchers hårda linje gjorde slut på kalla kriget. Ha gärna en kritisk attityd mot Trump men våga även kritiskt granska kritikerna."
Läs mer HÄR.

 Västerländska medier blundar för sanningen
Lars Liljesvärd i Inblick - "Khaled Abu Toameh har arbetat som journalist för både palestinsk-arabiska och israeliska arbetsgivare. Nyligen var han tillsammans med Lars Adaktusson på plats i Europahuset i Stockholm och gav sin syn på hur vinklade västerländska medier är i sin nyhetsrapportering från Israel, Gaza och Västbanken.
   Under mer än 30 år har journalisten Khaled Abu Toameh hjälpt internationella journalister att bevaka den palestinska sidan av konflikten. Han hjälper dem att besöka och rapportera från platser som Gaza och Västbanken i Israel."
Läs mer HÄR.

Daniel Alm nekas resa till USA efter Trumpförbud
- Thomas Österberg i Dagen - "Pingstföreståndaren Daniel Alm stoppas från att besöka USA och amerikanska pingströrelsen Assemblies of God i nästa vecka. Orsak: I våras besökte han Iran under några dagar.
   Två gånger har Daniel Alm försökt att få Visum till USA den senaste tiden, men i tisdags fick han åter ett nekande besked på sin visum-begäran. Allt som en följd av de nya inresereglerna sedan president Donald Trump tillträdde."
Läs mer HÄR.

 Största antalet utträden ur Svenska kyrkan någonsin
- Kristoffer Morén i Sändaren - "85 848 medlemmar lämnade Svenska kyrkan under 2016, enligt preliminära siffror.
– Det är ett mycket dystert resultat och de slutgiltiga utträdessiffrorna brukar bli ännu högre, säger Pernilla Jonsson, analyschef på Svenska kyrkan i Uppsala.
  Det år som tidigare hade flest utträden var 2004. Då lämnade 79 032 personer kyrkan efter en kampanj i Aftonbladet.
   Orsaken till årets utträden kan delvis utläsas av statistiken.
– Utträdena i juni är en tydlig reaktion på mediegranskningarna av Svenska kyrkan. Och utträdarna tillhörde en annan grupp än normalt; de var äldre, många över 55 år, trogna medlemmar med en långvarig relation till Svenska kyrkan och de gick i besvikelse, säger Pernilla Jonsson."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar