Dagens Nyheter

16 feb. 2017

Nyhetsflödet torsdag den 16 februari

”Wallströms uttalande en förolämpning”
- Dagens Nyheter - Utrikesminister Margot Wallström (S) jämför i dagens DN-intervju den iranska lag som påbjuder slöja med hur man klär sig i en synagoga. Uttalandet har väckt reaktioner. ”En ren förolämpning”, säger Lena Posner Körösi, före detta ordförande för Judiska centralrådet.
   När Lena Posner Körösi, som under sexton års tid var ordförande för Judiska centralrådet och som fortfarande är en väldigt engagerad jude, läste dagens DN-intervju med utrikesminister Margot Wallström, blev hon väldigt besviken och beklämd.
– Margot Wallström gör i intervjun en jämförelse mellan att bära huvudduk i ett land där det är lag och att bära kippa i en synagoga. Det är som att jämföra lydnad med vördnad man visar i en gudstjänstlokal. Vi judar är inte så lättkränkta, men det uttalandet är en förolämpning, säger Lena Posner Körösi.
Läs mer HÄR.

Israel ger syrligt svar till Wallström
- Dagens Nyheter - "Sverige ska tillsätta ett särskilt sändebud som ska verka för en lösning i Israel-Palestina-frågan. Det berättade utrikesminister Margot Wallström (S) under onsdagens utrikespolitiska debatt i riksdagen.
   Svaret från Israel kom snabbt.
– Med tanke på den svenska regeringens oerhörda framgångar i att skapa fred över världen, är vi djupt tacksamma för beslutet att äntligen göra slut på regionens problem. Varför kunde de inte ha kommit tidigare? säger Emmanuel Nahshon, talesperson för Israels utrikesdepartement, till The Times of Israel."
Läs mer HÄR.

Välkommen till en angelägen hearing om människor i hemlöshet i Uppsala.
- My News Desk - "Fredag 17 februari l 11.30 - 13.00. Frälsningsarmén, S:t Persgatan 20, 753 20 Uppsala.
   Frälsningsarmén presenterar en färsk ögonblicksbild från sitt arbete i Uppsala och också ute i landet. Den visar bland annat att:
   "Frälsningsarmén möter fler kvinnor och fler yngre personer än tidigare i sitt arbete med människor i hemlöshet. Vi ser också fler som lider av psykisk ohälsa och som blir utestängda eftersom de själva inte klarar sin medicinering och ekonomi."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar