Dagens Nyheter

17 feb. 2017

Nyhetsflödet fredag den 17 februari

Stefan Swärd ställer upp i kyrkoval på Östermalm
- Thomas Österberg i Dagen - "Östermalmsmissionären och EFK-pastorn Stefan Swärd ger sig in i kyrkopolitiken i Svenska kyrkan. Allt för att kunna nå Stockholms fashionabla stadsdel med det kristna budskapet.
   Stefan Swärd har som avsikt att kandidera på listan för kristdemokrater i Svenska kyrkan i Oscars församling på Östermalm i kyrkovalet till hösten. För att göra det möjligt har han precis blivit medlem i Svenska kyrkan igen efter nästan 15 år utanför."
Läs mer HÄR.

Nu börjar slutspelet om Jerusalem
 - Ruben Agnarsson i Inblick - "Som katten kring het gröt närmar sig nu världens politiska ledare den mest glödheta frågan i Mellanöstern: Jerusalems status och Tempelplatsens roll.
   Det var mer än 3 000 år sedan kung David valde Jerusalem till Israels huvudstad och andliga centrum. Det var först vid Jerusalems förstöring år 70 som det judiska folkets drygt tusenåriga relation till landet bröts.
   Från det att Romarriket förstörde Jerusalem och fördrev judarna från Israel för nästan 2 000 år sedan följde cirka 600 år av romerskt styre och därefter dominerades området av araber, korsfarare, egyptier och turkar innan det brittiska imperiet tog över för 100 år sedan. Under stora delar av denna period – omkring 800 år – var även spanjorerna utträngda i sitt land av muslimska krigsherrar.
   Olika muslimskt influerade regimer har alltså haft mer än tusen år på sig att göra Jerusalem till en huvudstad.
   Men inte under någon av de perioder när islam dominerade området var Jerusalem en huvudstad i någon stat, än mindre var Israel ett eget land."
Läs mer HÄR.

Bannlyst i Israel – öppna armar i Iran
- Tomas Sandell i Världen idag - "”Säg mej vem du umgås med och jag ska säga vem du är.” Så låter ett gammalt ordspråk som får ny aktualitet efter den svenska regeringens besök i den islamistiska republiken Iran i helgen.
   Besöket har väckt stor uppmärksamhet runt om i världen, där Sverige har försökt profilera sig som en humanitär stormakt med säte i FN:s säkerhetsråd och med en feministisk utrikespolitik."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar