Dagens Nyheter

25 feb. 2017

Nyhetsflödet lördag den 25 februari

IS hotar kristna i Egypten
- Världen idag - "I en ny video riktar en IS-grupp i Egypten hot mot landets kristna minoritet.
 – Att det sker i just Egypten har ett stort symbolvärde, säger Peter Paulson, som leder Open Doors i Sverige. Bara några dagar efter att videon släpptes, sköts två kristna ihjäl av misstänkta islamister på Sinaihalvön.
   Enligt nyhetsbyrån AP handlar det om en 65-årig man som skjutits ihjäl, medan hans 45-årige son bortförts och bränts ihjäl. Deras kroppar dumpades sedan vid sidan av en väg på onsdagen."
Läs mer HÄR.

Tona inte ner religionens roll
- Elisabeth Sandlund i Dagen - "Tolerans, respekt och hänsyn är enda vägen framåt
   Den svenska staten är och ska vara sekulär. Det svenska samhället är ett av världens mest sekulariserade. Det är ovedersägliga fakta.
   Lika ovedersägligt är att Sveriges samhällsordning och kulturella­ arv vilar på kristen grund. Och att vi nu mer än någonsin tidigare lever i ett land där många olika trosuppfattningar måste samsas sida vid sida."
Läs mer HÄR.

Peter Jonasson: Kristna vill inte heller gömma sig i garderoben
- Dagens Nyheter. Åsikt - "Medan vissa grupper uppmanas att uttrycka sina åsikter uppmanas kristna att hålla sin övertygelse privat. Vi kristna måste sluta att gömma oss – istället får andra återigen vänja sig vid att vår tro märks.
   I årtionden har de kristna i Sverige blivit ifrågasatta. När andra i vårt samhälle har uppmuntrats att ”komma ur garderoben” så har just de kristna i vårt land uppmanats att ”gå in i garderoben”. Vore vi riktigt förnuftiga skulle vi välja den innersta garderoben på vinden så att ingen av misstag råkade öppna just den garderoben. Men, så här i Mello-tider; ”Sverige, vi har ett resultat”! Garderoben är full! Ja, den är faktiskt överfull, det ryms inte en enda liten kristen till."
Läs mer HÄR.

På norsk: Jeg trenger inspirasjon
- Fra Jostein Nilsens blogg - "Det er fort gjort å gå vill i ord. Jeg gjør det selv mange ganger til dagen. Det er kanskje ikke så rart ettersom jeg må forholde meg til veldig mange språk, men det blir ikke så mye bedre når kvelden kommer og vi kan snakke norsk. Antakelig er hjernen for trøtt eller fortsetter å jobbe med det som har skjedd om dagen."
Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar