Dagens Nyheter

21 feb. 2017

Nyhetsflödet tisdag den 21 mars

Att evangelisera i kyrkan är som att fiska i ett akvarium
- Stefan Swärd i Världen idag - "Kristus kallar oss att gå ut i hela världen för att predika evangeliet, de goda nyheterna att Gud har sänt sin son till världen för att frälsa den och etablera sitt rike. Att ta emot Jesus till frälsning och pånyttfödelse leder till ett förvandlat och nytt liv.
   Läser vi om Nya testamentets mission och evangelisation möter oss en fantastisk kombination av under och tecken, stor frimodighet, förmågan att möta människor där de befann sig, och vass förkunnelse och argumentation både för kristen tro och om den uppståndne Kristus."
Läs mer HÄR.

Helighetskarismatik
- Olf Edsinger i Efter Kristus - "Jag har myntat ett nytt kristet begrepp: helighetskarismatik. Om jag med ett enda ord ska beskriva vad min senaste bok handlar om är det nämligen detta: att ha en öppenhet för den helige Andes ledning och kraft i nuet – och att samtidigt vara medveten om att den tredje personen i Treenigheten går under beteckningen den helige Ande.
   Alltför ofta i karismatiska sammanhang har vi tagit för lätt på detta faktum. Vi har reducerat den helige Ande till en närmast opersonlig kraft, och mötet med Gud till en pirrande känsla – eller till en upplevelse av bekräftelse och uppmuntran.
   Ja, om sanningen ska fram har ju relativt stora delar av Sveriges kristenhet parkerat i det här diket – oavsett om vi är karismatiker eller nådegåvsförnekare, frikyrkliga eller folkkyrkliga. Gud tillåts komma till oss på våra egna villkor – eller inte alls."
Läs mer HÄR.

IS hotar att eliminera de kristna i Egypten
- Johannes Ottestig i Dagen - "Flera nyhetsbyråer, däribland Reuters och Ara News, uppger att Islamiska staten publicerade en video på söndagen där kristna egyptier hotas.
   På videon framträder en person som sägs vara identisk med den attentatsman som utlöste en dödlig sprängladdning i en koptisk kyrka i Kairo den 11 december 2016."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar