Dagens Nyheter

4 feb. 2017

Nyhetsflödet lördag den 4 februari

"Så många frågor – vet inte var jag skulle börja"
- Dagens Media - "Hallå där, Lars Adaktusson, som på torsdagen deltog i samma bönefrukost som Donald Trump.
   Kristedemokraternas Europaparlamentariker och ex-journalisten Lars Adaktusson deltog på torsdagen i samma bönefrukost som USA:s president Donald Trump.
   Den så kallade National Prayer Breakfast samlar årligen tusentals beslutsfattare från hela världen i Washington DC för att bygga relationer och be med varandra."
Läs mer HÄR.

Superrika rustar för domedagen – i lyxbunker
- Svenska Dagbladet - "I USA är rädslan för domedagen en mångmiljonindustri. En grupp superrika amerikaner förbereder sig redan för ett liv under marken efter den stora apokalypsen. SvD har samlat ritningar på det lyxiga lägenhetskomplexet som går under namnet Survival Condo.
   I en underjordisk missilsilo som tidigare tillhört den amerikanska försvarsmakten har en entreprenör byggt upp ett antal lägenheter. Syftet: Att skydda USA:s superrika i händelse av en samhällelig kollaps."
Läs mer HÄR.
(rupebas tips: Det finns ett bättre sätt att förbereda sig för domedagen: Ta emot Jesus Joh 3:16)

Norska barnmorskor: Inga problem med samvetsfrihet
- Världen idag - "I Norge har alla barnmorskor rätt att med hänvisning till sitt samvete avstå från att framkalla en medicinsk abort. Systemet fungerar väl, enligt Norska barnmorskeförbundets ledare.
   Rätten till samvetsfrihet skrevs in i den norska abortlagen från 1976, och gäller både läkare och barnmorskor. Barnmorskor deltar i Norge inte i kirurgiska aborter, men däremot i medicinska aborter.
– I praktiken har jag inte upplevt att det varit något problem kring detta, utan bland barnmorskor fungerar reservationsrätten väl, säger Kirsten Jørgensen, politisk ledare för Norska barnmorskeförbundet, Den norske jordmorforening."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar