Dagens Nyheter

18 feb. 2017

Nyhetsflödet lördag den 18 februari

Film om dödshjälpens baksidor
- Världen idag - "I en ny film berättar läkare, forskare och anhöriga om hur dödshjälp blivit allt vanligare i Nederländerna och Belgien och i dag tas i anspråk av många andra än svårt sjuka människor med stort fysiskt lidande.
   Claphaminstitutet, som beskriver sig som en kristen tankesmedja, har lagt svenska undertexter på en knappt 15 minuter lång dokumentärfilm som producerats av juristorganisationen Alliance defending freedom (ADF).
   I filmen, som heter "Till värn för färdigheten – Dödshjälpens mörka baksida i Belgien och Holland", får tittarna bland annat möta belgaren Tom Mortier. Hans mamma led av depression och fick utan familjens vetskap en dödlig spruta av en läkare i Belgien."

Läs mer HÄR.

Inte riskfritt att bli ett med Ordet
 - Anna Sophia Bonde i Dagen - "Det är riskabelt att umgås alltför­ intimt med Ordet. På åtminstone två ställen i Bibeln är det någon som äter Bibeln­. Profeten Hesekiel (Hes 3:3) får detta som ett av många märkliga uppdrag av Herren. Och så är det evangelisten Johannes. Båda noterar att Ordet smakar gott, men Johannes får sedan ont i magen (Upp 10:9-10). Det säger oss vad vi redan vet: att Ordet är närande men inte alltid lättsmält.
   Det är riskabelt att umgås alltför intimt med Ordet. Om man nöjer sig med att ta ett litet sniff då och då så kommer den lilla sniffen antagligen aldrig att ge matsmältningsproblem. Man kan dofta på dubbla kärleksbudet, den pittoreska julberättelsen eller någon av de många historier om Jesus som passar till flanellografen, hur han möter Sackaios, till exempel.
   Men att äta Ordet, att göra sig beroende av, till ett med Ordet – det är något annat...."

Läs mer HÄR.

På norsk:  Vanskelige tider?
- Jostein Nielsens blogg - "Dersom jeg skal være ærlig, må jeg svare «Ja, det synes jeg». Av natur hører jeg fortsatt hjemme blant de optimistiske, og jeg kommer aldri til å miste troen på at det gode vil seire. Samtidig er det i dagens samfunn lett å oppdage veldig mange eksempler på det Paulus beskrev for Timoteus: Du skal vite at i de siste dager skal det komme vanskelige tider."

Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar