Dagens Nyheter

6 feb. 2017

Nyhetsflödet måndag den 6 februari

Frälsningsarmén intog Nordstan i Göteborg
- Thomas Österberg i Dagen - "Under fyra dagar har Frälsningsarmén bjudit på soppa och fört andliga samtal på köpcentrumet Nordstan i centrala Göteborg.
   Sång och musik från scenen och möjlighet att gå in i ett "stilla rum" för att knäppa sina händer en stund har Frälsningsarmén bjudit på. Och så sopp-servering vid lunchtid under fyra dagar med hjälp av lika många kändiskockar från Göteborg.
   Allt för att få möta göteborgarna ute på stan onsdag-lördag i veckan.
– Vi i kyrkorna har en tendens att stänga in oss lite. Det vill vi ändra på. Tiotusentals passerar förbi Nordstan varje dag, och det ger många samtal, säger Ingvar Lundkvist, kapten hos Frälsningsarmén i Göteborg."
Läs mer HÄR.

Hur är det med självkänslan, abortvänner?
- Olof Edsinger på Opinonsbloggen - "Den kristna barnmorskan Ellinor Grimmarks anmälan av Region Jönköping för diskriminering har fått debattens vågor att gå höga. Sällan har så många liberala ledarsidor uttryckt ett sådant förakt för något som enligt både FN och Europakonventionen är en mänsklig rättighet – nämligen varje människas rätt till samvetsfrihet."
Läs mer HÄR.

Föredömligt, Filadelfia!
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Det är roligt att kunna konstatera att svensk kristenhet står stadigt. Som Hemmets Vän skrev om förra veckan är Evangeliska Frikyrkan och sammanslagningen mellan bildarsamfunden en stor framgång. EFK:s församlingar växer och man planterar helt nya församlingar.
   Samma framåtanda kom till uttryck i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm i veckan. Genom åren har miljoner människor firat gudstjänst i församlingens lokaler. Den stolta kyrkobyggnaden på Rörstrandsgatan fyller snart 90 år och har länge varit i stort behov av omfattande renoveringar. Nu premiärvisades de första arkitektskisserna på renoveringen och ombyggnationen. Det är djärva, bra idéer som berör hela huset, allt för att skapa en kyrka som kan bli en plats för tillbedjan, gudstjänst och möten i minst 90 år till."
Läs mer HÄR.

Tjejer och killar är olika, Fridolin – "problemet" heter biologi
- Alex Schulman i Expressen - "Högtidligt och med ett dånande allvar gick skolminister Fridolin i går ut och förkunnade att regeringen nu vill förbjuda könsuppdelade klasser. Det har kommit till regeringens kännedom att det finns skolor som delar upp tjejer och killar på gympan och nu ska det bli slut på det.
   Det handlar alltså om jämställdhet, understryker regeringen. "Är det så att man upplever att man har problem att ha pojkar och flickor tillsammans så ska man ta tag i det problemet, inte undvika det genom att helt enkelt skilja könen åt”, säger Fridolin
   "Ta tag i problemet.”Vilken otroligt knasig sak att säga.
”Problemet" heter biologi och har traditionellt varit svårt att ”ta tag i”. Det är helt enkelt inte så mycket man kan göra åt att killar och tjejer är olika, att de har olika fysiska förutsättningar."
Läs mer HÄR.

På norsk: Økende forfølgelse i India
Daniel Joachim Kleiven på Skaperkraft - "I 2016 skal flere kirker ha blitt brent ned i India alene enn i hele Midt-Østen. I løpet av de siste fire årene har India skutt i været fra 31. til 15. plass på rangeringen av trosforfølgelse.
   Den internasjonale organisasjonen Åpne Dører (Open Doors) gir hvert år ut World Watch List, en internasjonalt anerkjent rapport om trosforfølgelse. Her beskrives de 50 landene hvor det forekommer mest forfølgelse. I rapporten kommer det frem at 215 millioner kristne forfølges i disse landene, som toppes av Nord-Korea, Somalia, Afghanistan og Pakistan."
Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar