Dagens Nyheter

14 feb. 2017

Nyhetsflödet tisdag den 14 februari

Netanyahus prövosten
- Världen idag - "Tiden under Trump kommer att visa om Netanyahu inte bara är en ledare för försvarsbarrikaderna, utan också har det som krävs för att bygga en framtid för sitt folk.
   Denna vecka träffar Israels premiärminister Benjamin Netanyahu USA:s president Donald Trump. Det finns en lång rad frågor för de två att tala om, och det råder inget tvivel om att samtalen kommer att bygga på stor ömsesidig förståelse och respekt."
Läs mer HÄR.

Abort, samvetsfrihet och Sveriges medieklimat
- Olof Edsinger i Efter Kristus - "Den senaste tiden har det pågått en intensiv debatt i Sveriges medier apropå barnmorskan Ellinor Grimmarks talan mot Region Jönköping i Arbetsdomstolen. Jag måste erkänna att jag förundras över de blockeringar som många
”vanliga svenskar” verkar ha just när det gäller dessa frågor. Det är som att objektiviteten försvinner ut genom fönstret så snart abortlagstiftningen förs på tal i det här landet."
Läs mer HÄR.

Sveriges dåliga samvete
- Ruben Agnarsson i Inblick - "Sverige har världen mest liberala abortlag. Så gott som alla andra europeiska länder har samvetsfrihet.
Bara en procent av Sveriges aborter (sena aborter efter vecka 18) utförs på förlossningskliniker. På Värnamo kvinnoklinik, där barnmorskan Ellinor Grimmark sökte jobb, genomförs alltså i genomsnitt en abort per år.
Grimmarks vägran att delta vid aborter handlar alltså överhuvudtaget inte om arbetssituationen på svenska förlossningskliniker (som har akut brist på personal). Det handlar istället om en rädsla för att det dåliga samvete som denna abortverksamhet skapar ska ges utrymme. Att undertrycka sanningen och förneka verkligheten blir då alldeles nödvändigt.
Det är inte konstigt att svenska sjuksköterskor drar sig för att söka jobb på Sveriges kvinnokliniker. Det är nämligen inte bara troende som har ett samvete, som Cissi Wallin oförsynt försöker påskina. För några år sedan anmälde exempelvis en barnläkare i Norrland Gällivare sjukhus för hanteringen av en sen abort, då ett barn som aborterades i 23:e veckan föddes med sugklocka och därefter levde i 20–30 minuter."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar