Dagens Nyheter

8 feb. 2017

Nyhetsflödet onsdag den 8 februari

Märks Guds närvaro i våra församlingar?
- Världen idag - "Att vara kristen är inte i första hand att ha en abstrakt Gudstro och vissa kristna värderingar. Kristet liv handlar om att Kristus lever i mig. Att vara en kristen församling handlar om att vara ett Guds tempel, en plats där Kristus kan bo. Att leva i Guds närvaro är det som kännetecknar kristet liv. Som enskild kristen är också jag ett Andens tempel. Det innebär att jag bär med mig Guds närvaro där jag är: på mitt jobb, i mitt hem, i min familj och i andra miljöer där jag befinner mig."
Läs mer HÄR.

Adaktusson: "SVT-chefer ville inte rapportera om raketer mot Israel"
- Inblick - "Förra veckans Israel-seminarium i Stockholm lyfte upp frågan om objektivitet i nyhetsrapporteringen i Mellanöstern och Israel. Inbjudare var bland andra Lars Adaktusson. – Detta ämne har alltid hög aktualitet. Det väcker starkt engagemang och behöver diskuteras och analyseras, poängterade Lars Adaktusson."
Läs mer HÄR.

Kanske borde fler dela på klassen av omsorg om flickorna
- Dagen - "Jämställdhet är viktigt. Men här skjuter Fridolin långt över målet, skriver Elisabeth Sandlund.
   Könsuppdelade lektioner förekommer i vissa, men inte många, skolor. Inte i alla ämnen hela tiden utan enbart när det handlar om idrott. Detta är, menar Fridolin, så allvarligt för jämställdheten att han måste ta till storsläggan och se till att det förbjuds i läroplanen. ”Är det så att man upplever att man har problem med att ha pojkar och flickor tillsammans så ska man ta tag i de problemen, inte undvika dem genom att helt enkelt skilja könen åt”, slår utbildningsministern fast.
   Jämställdhet är viktigt. Men här skjuter Fridolin långt över målet. Det är ett faktum att pojkars och flickors, mäns och kvinnors, fysiska utveckling och förutsättningar skiljer sig åt. Varför finns det, annars knappast några undantag från regeln att idrottsutövning i tävlingsform är strikt könsuppdelad?"
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar