Dagens Nyheter

21 maj 2016

Nyhetsflödet lördag den 21 maj


 
En kriskommission för frikyrkan
- Holger Nilsson i Dagen - "...Inte heller budskapet i predikningarna är överraskande. Med en grov förenkling av de olika texternas utläggning, skulle ändå huvudbudskapet många gånger kunna summeras i: Gud är kärleken. Detta har så präntas in så att andra sidor av Gud nästan har utplånats. Att Gud är helig och att vi därför också skall vara heliga har skymts undan.

   Guds kärlek har i stället kunnat uppfattas som att han i sin kärlek inte bryr sig om hur vi lever. Denna felaktiga och snedvridna gudsbild har naturligtvis fått genomslag för en livsstil som inte nämnvärt skiljer sig i stort från andra människors. Nästan enda skillnaden är att man gör gudstjänstsbesök, men i övrigt så är det många gånger inte någon nämnbar skillnad.
Vardagslivet med vittnesbörd, både muntliga och genom livsstilen, har försvunnit. Summan av det hela är en sekulariserad kyrka, detta i ett land som många gånger har beskrivits som världens mest sekulariserade."

Kontroverser kring internationell yogadag
- Världen idag - "Personer i Indien som tillhör en annan tro än hinduismen upplever ett hårt tryck att medverka och utföra yoga i samband med den internationella yogadagen 21 maj, en dag som också uppmärksammas i Kungsträdgården i Stockholm.
   I Sverige menar många att yoga är en sekulär företeelse som befriats från religiös innebörd. Men där yogans rötter finns är kopplingen till religion tydlig, något som inte minst märks i samband med att den internationella yogadagen ska uppmärksammas. " 

Bara bön kan stoppa utvecklingen
- Hemmets Vän - "Jag tror vi har att göra med krafter som bara kan stoppas om våra kyrkor lokalt samverkar, om vi tillsammans ber för våra städer och de förorter där våldet nu härskar … Ska vi bryta utvecklingen krävs bön och himmelsk kärlek i överflöd, skriver Åke Hällzon."


Drømmer
- Fra Jostein Nielsens blogg - "På samme måte som syner, forekommer drømmer ofte i Bibelens beretninger. Av og til undres jeg om det er et viktig skille mellom syner og drømmer. I den grad jeg skal huske en drøm, må den opp i den bevisste sfære. Nå er det ikke alle drømmer som går fra det ubevisste til det bevisste som er syner fra Herren, men noen er det." Les mer HER.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar