Dagens Nyheter

10 maj 2016

Nyhetsflödet tisdag den 10 maj

"När kristna kyrkan blir sekulariserad och tappar förankringen i bibelordet, då blir man bara en spegling av tidsandan."
- Stefan Swärd i Världen idag - "Att vara politiskt korrekt är ett vanligt skällsord i svenskt debattklimat. Det är svårt att uttolka innebörden av detta. En rimlig definition är att det handlar om att det finns någon form av svensk gemensam uppfattning i en viss fråga, och att olika aktörer i samhällsdebatten ansluter sig till denna allmänna uppfattning. Att bara rutinmässigt ansluta sig till det som det tycks råda konsensus om i Sverige kan kanske definieras som politiskt korrekt....
   Som kristna har vi huvudförpliktelsen att följa Gudsrikets lagar i vår livsstil. Men vi har också ett ansvar som medborgare att verka för vårt lands och vårt samhälles bästa. I ett land som präglas av våld har vi ansvar att sprida kristna värderingar om icke-våld. I ett land som präglas av rasism har vi ett ansvar som kristna att sprida kristna värderingar om icke-rasism. I ett land präglat av främlingsfientlighet har vi ansvar att sprida kristna värderingar om främlingsvänlighet.
   I ett land präglat av bristande människovärde när det gäller de allra minsta, behöver den kristna kyrkan stå upp för människovärdet för de allra minsta, de ofödda barnen."

Att pudla eller strutsa
- Tommy Dahlman i Inblick - "Begreppet "pudla" är ett förflackat ord i en typisk ytlighetsmentalitet. Varför inte kalla saken vid dess rätta namn? Ånger. Erkännelse. Omvändelse. Bot. Det är nämligen det allting handlar om. Själva misstaget är sällan misstaget. Bortförklaringarna däremot är de ordentliga och grova missarna. Ursäkterna och viljan att skylla på andra missar inte bara målet. Pilarna träffar inte ens tavlan. I vårt högpresterande samhälle där yta och image går först har vi ersatt bekännelsen med "bättra-på-metoden". Tyvärr påminner tekniken om målaren som inte tar sig tid att skrapa loss flagnad färg från väggen först eller lackeraren som glömmer våtslippapper mot rosten. Att stå för  sina misstag och att bekänna sitt eget ansvar och att inte skylla på andra är för människans inre helande vad slipen och handskrapan är för yrkesmännen - helt nödvändiga för det efterlängtade genuina utfallet."


A prophesy....
A Prophecy for the Western Territories of The Salvation Army and for Individual Soldiers Within The Salvation Army
- Andrew Bale in JAC online - "(Editor's Remarks: in January 2007, Major Janet Munn prophesied that "The Salvation Army is coming into its finest hour." It is in this context that we offer the prophecy from Andrew Bale (also in January). Please consider Bale's offering as a potential means of positioning ourselves so that God can fulfill Munn's word.)
   The following came to me today in prayer and I share it in humility – may God bless, redeem, sanctify and use the Salvation Army – Hallelujah!
   “The Salvation Army is one of my favoured children. In your youth I gave you a multicoloured coat woven with a weft of marvellous signs and wonders, but over the years you have rebelled against me until you are no longer able to recognise the sound of my voice. It is bad enough when a parent and child refuse to speak but when one fails to recognise the voice of the other the situation has become tragic. I am speaking to you as much as I ever have done but you do not recognise my voice.
• I am still calling you in the direction of the disenfranchised and friendless but you cannot hear me.
• I will am still calling you to purity of living and holiness but you cannot hear me.
• I am still calling you to stand between the oppressed and the oppressor but you cannot hear me.
• I am still calling you to the mighty work of soul winning but you cannot hear me.
• I am still calling you to poverty, persecution and victory but you cannot hear me.
Read more HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar