Dagens Nyheter

8 maj 2016

Nyhetsflödet söndag den 8 maj

Sveket mot barnen
- Lukas Berggren i Världen i dag - "Pappor är viktiga. Sägs det. När föräldraförsäkringen debatteras brukar de bli alldeles särskilt viktiga. Argumenten för att nämnda försäkring ska tvångskvoteras brukar ofta handla om just pappans betydelse. I de sammanhangen är pappan så viktig att han själv inte förstår hur viktig han är. Han förstår varken sitt eget eller sina barns bästa. Staten måste därför gå in och lagstifta om hans hemmavaro med barnen. De behöver bestämma över huvudet på föräldrarna och instifta så kallade pappamånader. Detta trots att hela 76 procent av väljarna vill att föräldrarna själva ska få bestämma (Novus, maj 2015)....
   Den 1 april i år legaliserades assisterad befruktning för ensamstående kvinnor. Eller för att formulera det med andra ord: pappan blir gjord oviktig för barnet. Först vid 18 års ålder, efter barndom och en potentiellt turbulent tonårstid, ska barnet ha rätt att ta reda på vem pappan är. Innan dess saknar han helt betydelse, om man får tro lagstiftaren." 

Behövs det apostlar och profeter idag?
- Barnabasbloggen - "För några år sedan var det här med apostlar en mycket kontroversiell fråga och vi hade en laddad debatt om apostoliskt ledarskap. Nu verkar inte frågan så känslig längre. Jag hörde inte många invändningar mot undervisningen och både Daniel Alm och Alan Hirsch beskriver den apostoliska tjänsten på ett helt annat sätt än dem som företrädde apostoliskt ledarskap för tio år sedan. Idag är betoningen mer missionell och mindre hierarkisk. Det känns sunt. Det är också viktigt att göra en tydlig skillnad mellan de ursprungliga tolv apostlarna och deras speciella uppgift och senare tiders apostlar.
   Jag tror att det behövs apostlar idag. Den apostoliska tjänsten hänger ihop med mission och församlingsplantering. Om vi ska få se en församlingsplanterande rörelse ta form i Sverige behöver den apostoliska tjänsten komma i funktion och erkännas."

MIDNATTSTID - Var vaken i ändens tid!
- Bok av Holger Nilsson. Du kan läsa hela boken HÄR. - "Det är ett mycket angeläget budskap som denna bok vill förmedla. Det kan naturligtvis låta väldigt anspråksfullt att påstå något sådant. Detta inte sagt för att framhålla boken i övrigt på något  sätt,  det  handlar  inte  om  det.  Det  handlar  om  något  mycket  större:  Den  absoluta nödvändigheten av att vara en andligt vaken kristen inför Jesu snara återkomst ─ att vara redo inför världshistoriens mest dramatiska händelse.
Det är mycket som talar för att vi kanske kommer att få vara med om detta i vår generation. Vi skall återkomma till varför vi kan skriva något sådant. Skulle det verkligen vara så, vilket det finns anledning att tro, då borde detta vara den mest prioriterade frågan och det viktigaste för varje kristen. Nu är det långt ifrån på det sättet, därför finns det all anledning att verka för att en kraftfull förändring skall bli en verklighet. Kan denna bok få vara ett redskap till det, då är syftet med boken uppnått."

Frelsesarmeen åpner Safe House
- Pressemeldning - "Menneskehandel er et økende problem i Norge. Tendensen viser at det er en særlig økning av menn i tvangsarbeid. Frelsesarmeen åpner Safe House «Filemon» i Oslo for å hjelpe mennesker som er rammet av menneskehandel.
– Her kan mennesker som trenger beskyttelse få hjelp i en periode, forteller Petra Kjellen Brooke, Koordinator for Frelsesarmeens anti trafficking arbeid i Norge." Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar