Dagens Nyheter

7 maj 2016

Nyhetsflödet lördag den 7 maj

Den slumrande jätten — islams historia för fotgängare
- Gluefox - " Innan vi går vidare låt mig inledningsvis påpeka en mycket viktig sak. Så fort någon tar upp de verser i Koranen, som öppet uppmuntrar till våld och grymhet och tvång, säger många "goda" svenskar per automatik (det är som att trycka på en knapp), "Det finns minst lika mycket hemskheter och våld i Bibelns Gamla Testamente. Så det så! Alltså har kristendomen lika mycket (ja förmodligen mer) problem med våld som vad islam har."
   Detta argument är mycket enkelt att motbevisa. Nya Testamentet (NT) gör anspråk på att vara Gamla Testamentets (GT) fullbordan, dvs Guds sista uppenbarelse till människan. GT utgör visserligen en viktig bakgrund, för att man som kristen skall kunna förstå alla de hänvisningar som Jesus och apostlarna gör till den judiska skriften (GT). Utan kunskap om GT blir det som sägs i NT om kung David, om Abraham etc, samt mycket av den gammaltestamentliga symboliken, vilken har starka kopplingar till den kristna tron, bara tomma ord, som inget betyder. GT ger helt enkelt en djupare förståelse av NT. Men, det är Nya Testamentet som förmedlar den kristna tron (och inte GT)! Ingenting som bryter mot Jesu ord eller andan i Hans ord, kan vara kristet! Våld och mord och hat och krig och ondska är totalt, hundraprocentigt oförenligt med Jesus Kristus!!! Samtidigt som dessa företeelser, som vi strax skall se, utgör islams själva livsblod." 

Förvandlad
- Frälsningsarméns hemsida - Gemensam kongress i Oslo för Frälsningsarmén i Skandinavien.
   Frälsningsarmén har vartannat eller var tredje år en kongress som vanligtvis infaller på sommaren. Här samlas Frälsningsarméns medlemmar men också andra intresserade. Vi firar gudstjänster tillsammans, delar tal och vittnesbörd med varandra och det spelas mycket sång och musik under dessa dagar. Varmt välkommen till Oslo 24-26 juni!
   Välkommen till Förvandlad - skandinavisk kongress i Oslo 24-26 juni, som i år blir gemensam för Danmark, Färöarna, Island, Norge och Sverige. Efter start fredag kl 13.30 med officersmöte på Templet pågår mötesaktiviteter i Oslo Kristne Centre till och med avslutningsgudstjänsten söndag kl 13.30.

Tungetale
Fra Jostein Nielsens blogg - Dersom tanken jeg har presentert om at ”tungen av ild” representerer et ”språk” som er med å gi oss kristne en felles identitet er riktig, kan det skape problemer dersom dette knyttes utelukkende til ”tungetale”.
    Jeg vet om mennesker som taler i tunger som har grepet lite av hva ”Åndens språk” egentlig er. På den annen side kjenner jeg mennesker som har en åndelig innsikt og sensitivitet til Åndens ledelse som gjør dem til mine forbilder – men de taler ikke i tunger. Det var derfor jeg for et par dager skrev: ”Denne ’tungen’, dette Åndens språk, handler om mye mer enn tungetale!” Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar