Dagens Nyheter

5 maj 2016

Nyhetsflödet torsdag den 5 maj


Kyrkan måste stå upp för de ofödda barnen
- Stefan Swärd i Världen idag - "Att vara politiskt korrekt är ett vanligt skällsord i svenskt debattklimat. Det är svårt att uttolka innebörden av detta. En rimlig definition är att det handlar om att det finns någon form av svensk gemensam uppfattning i en viss fråga, och att olika aktörer i samhällsdebatten ansluter sig till denna allmänna uppfattning. Att bara rutinmässigt ansluta sig till det som det tycks råda konsensus om i Sverige kan kanske definieras som politiskt korrekt. Uttrycket att vara politiskt korrekt har de senaste åren ofta använts av Sverigedemokrater och dess närstående kretsar mot dem som vill värna om en generös flyktingpoltitik. Nu när inställningen till flyktingpolitiken snabbt skiftar i hela samhällsdebatten, både inom medierna och inom politiska partier, är frågan vad som just nu är politiskt korrekt i den frågan."

Behandlades med yoga: ”Jag blev lurad”
- Världen idag - "På smärtmottagningen vid Danderyds sjukhus fick Deborah löfte om att yoga inte ingick i behandlingen. Det visade sig vara felaktigt. – De blåljög för mig, menar kvinnan som är mycket kritisk.
   Efter en trafikolycka våren 2015 remitterades Deborah till smärtkliniken i Danderyd.  Sedan tidigare visste hon att yoga är vanligt inom dagens smärtsjukvård. Eftersom hon är en troende kristen – och är skeptisk mot yoga – tog hon upp saken med personalen på sjukhuset.
   – Jag markerade att jag inte vill ha yoga. Då sa de att vi har ingen yoga här, vi har ”Basal kroppskännedom”, berättar Deborah som valde att lita på detta.
– Men det var ett misstag. Jag blev lurad fullständigt, säger hon.
   Den basala kroppskännedomen visade sig ha inslag av just det Deborah undanbett sig.
– Vid ett tillfälle skulle vi sitta i yogaställning och göra yogarörelsen fjärilen. Att försöka slappna av där var omöjligt för mig, säger Deborah, och berättar att hon istället började må dåligt."
 
Bussene i Oslo skal kjøre rundt med bibelvers
Bibelselskapet tar i bruk samme reklameflater som ateister har brukt i England og Danmark. – En test på det livssynsåpne samfunn, mener bibelgeneral.
– Det skal ikke være mulig å reise til Oslo sentrum på de mest brukte transportmidlene uten å bli eksponert for bibeltekst, sier generalsekretær Ingeborg Mongstad-Kvammen til Vårt Land.
Som et forspill til Bibelselskapets mangfoldige 200-årsjubileumsmarkering den siste helgen i mai, skal utvalgte bibelsitater i klistres opp på busser, trikker og busser i hovedstaden i en storstilt reklamekampanje.
Les mer i Vårt Land



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar