Dagens Nyheter

17 maj 2016

Nyhetsflödet tisdag den 17 maj

Citat från Bibeln på bussreklam i Oslo
- Thomas Österberg i Dagen - "I helgen börjar bussarna i Oslo att köra runt med bibelreklam. Men det är inte uppskattat av ateisterna i Humanetiska förbundet i Norge.
   Sista helgen i maj firar det Norska Bibelsällskapet 200-årsjubileum med en rad aktiviteter för att uppmärksamma Bibeln offentligt. Som ett förspel till detta startar nu en rejäl reklamkampanj, där utvalda bibelcitat kommer att köras runt på bussarna i huvudstaden.
   Exempelvis: "Varifrån skall jag få hjälp?", "Älska era fiender", "Jag är vägen", och "Över allt detta skall ni ha kärleken".
   – Det ska inte vara möjligt att resa till Oslo centrum, med de vanligaste transportmedlen, utan att bli exponerad för bibeltexterna, säger Ingeborg Mongstad-Kvammen, generalsekreterare för Norska Bibelsällskapet till tidningen Vårt Land."

Psyksjuka får dödshjälp
- Världen idag - "En ung kvinna beviljades dödshjälp efter traumatiserande sexuella övergrepp. Det framkommer i dokument som offentliggjorts av Nederländernas kommission för dödshjälp.
   Kvinnan, som var mellan 20 och 30 år gammal, orkade inte längre med det psykiska lidandet efter att under många år i barndomen ha varit utsatt för sexuella övergrepp. Hon fick då en dödlig injektion, efter att läkare och psykiatriker fastslagit att hennes tillstånd var obotligt, rapporterar Daily Mail."

Tumme ner och tumme upp från riksdagsveckan
- Per Ewerts blogg - "Det har varit en blandad vecka det här – åtminstone för den som baserar humöret efter dagspolitikens kast. Tumme ner: Riksdagens beslut att fega ur inför förslaget att erkänna det folkmord som just nu pågår (Läs HÄR) – också enligt flera av de riksdagsledamöter som röstade nej i kammaren! Det är väldigt trist när politiker viker ner sig i en viktig fråga av partistrategiska eller rena formaliaskäl. Jag vill minnas att hela det rödgröna gänget, tillsammans med några ledamöter ur Alliansen som vågade gå emot partipiskan – röstade för att det armeniska folkmordet för hundra år sedan ska erkännas som just ett sådant. Därför var det extra tråkigt att den gruppen nu valde att gå andra vägen och därmed undvika att sätta den press som behövs för att stoppa de fruktansvärda händelser som inte utfördes för ett sekel sedan, utan just nu."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar