Dagens Nyheter

11 juni 2012

Nyhetsflödet onsdag 13/6

Därför hör sex till äktenskapet - Del 2 
- Stefan Gustavssons blogg - "Vi såg i den förra artikeln hur den sexuella revolutionen på många områden fått destruktiva följder. Det väcker naturligt frågan: Vad är alternativen? Vad är den kristna vägledningen när det gäller sex?
Den kristna tron har en lång historia i västerlandet. Kyrkan har ofta varit nära lierad med både makten och tidsandan, vilket gett upphov till många missförstånd."

Vikten av en bra konfirmation
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Det är i tonåren våra normer formas, där och då finner vi ofta en tro. Inte sällan bär vi sedan med den genom hela livet. Jag vill därför uppmana varje församling i vårt land att ta kristendomsskola och konfirmation på största allvar! Prioritera det. Avsätt resurser. Engagera föräldrar, ledare och anställda. Börja planera redan nu för höstens grupper. Det är vi som gått före som har ansvar för kommande generationer. Ingen annan än de kristna kyrkorna kommer att berätta för de unga om det som format tidigare generationer och om vilka värderingar som är grunden för vårt samhälle."

Ekman kritiseres for å støtte pavedømmet
- Norske Dagen - "Livets Ord-pastor Ulf Ekman har skapt debatt etter at han i et foredrag sa at bispeembetet er nyttig for frikirkene, særlig i pinse-karismatiske sammenhenger. Han berørte også et annet heftig spørsmål i kirkedebatten, Peterembetets legitimitet.
Det var på et seminar på Nya slottet i Bjärka-Säby utenfor Linköping i slutten av mai, at Ekman holdt et foredrag med temaet «Episkopé – enhet og framtid». Episkopé er biskop på gresk, og foredraget var om hvorvidt biskopembetet er viktig for frikirkene eller ikke.
Ekman slo fast at pinse-karismatiske sammenhenger i mangt og mye har avvist de historiske kirkenes erfaringer og strukturer og bygget sitt eget forsamlingssyn. Dette mener han fører til andre problem som er vanskelig å løse på egenhånd innenfor sammenhengen
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar