Dagens Nyheter

1 juni 2012

Nyhetsflödet fredag 1/6

Judehatet är aldrig okej
- Mikael Oscarson i Dagen - "I dag anordnas ett seminarium i Sveriges riksdag kring hatet mot judar, i går och i dag. Talar gör bland annat en överlevande från Förintelsen, och seminariet ingår i en större utställning som med bilder och ljudupptagningar beskriver erfarenheter från Auschwitz, Förintelsens värsta dödsmaskin.
Antisemitism är inte något nytt, men borde vara ett fenomen som inte längre är aktuellt att debattera i Sverige. Med tanke på det nationalsocialistiska folkmordet under 1930- och 1940-talen på judar (och andra som fråntagits sitt människovärde) borde vi ha lärt oss att det irrationella hatet mot den andre aldrig kan accepteras.
Särskilt besvärande är det därför att president Barack Obama ser så allvarligt på situationen för judarna i vårt land, att USA nyligen skickade sitt särskilda sändebud Hannah Rosenthal, vars uppgift är att motverka antisemitism
."

KD skulle kunna bli Sveriges första parti med hjärtat som partisymbol
- Marcus Birro i Expressen - "Det saknas hjärta i svensk politik. Det saknas människor som vågar tro på annat än siffror, skatter, jobb och lönsamma avdrag. Det mesta i livet handlar INTE om siffror. Det mesta i livet handlar om kärlek, omtanke, värme, vardag, relationer, familj, kultur. Ingen politiker, från höger till vänster, pratar om detta. Juholt försökte men åkte ut med huvudet före. Vi vill inte ha politiker som visar sig mänskliga."


Pandemin sprider sig
- Göran Tonström i Kyrkans Tidning - "Vi är överviktiga, tjocka, feta. Alldeles för runda om magarna. För tunga för vågarna och för vårt eget bästa.
Det vet vi vid det här laget.
Som om det inte vore nog, hopar sig nu molnen för nästa fetmapandemi: info-obesity. Eller informationsövervikt.
Informationsövervikt är oförmågan att omvandla information till kunskap. Den drabbar oss när vårt medvetande, snarare än våra kroppar, får för många tomma kalorier och för lite motion.
Eller med andra ord: när vågen av information, nyheter, uppdateringar, analyser, erbjudanden, annonser och underhållning slår in över och hotar att dränka oss
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar