Dagens Nyheter

22 juni 2012

Nyhetsflödet fredag 22/6

Gud är vår Fader och ska inte nämnas som HEN!
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Jag blev uppringd av Sveriges Radio – P1 och fick frågan om jag vill vara med och diskutera om Gud ska kunna nämnas som ”HEN” och inte med orden Fader Vår. Idén kommer från teologer som vill att Gud ska vara som en av oss och inte något mer. Under en längre tid har kvinnliga präster försökt att tilltala Gud som en kvinna. Man firar ”sofiamässor” istället för att tillbedja Jesus Kristus. Nu ska Gud anpassas till idén om att alla människor är HEN-varelser och inte varken han eller hon med olika mänskliga egenskaper."

Läkare varnas för prat om tro
- Världen idag - "En officiell varning blev straffet för den brittiske läkare som talade om tro med en patient.
– Jag är mycket upprörd över detta beslut, fattat av min egen yrkeskår, säger läkaren, Richard Scott, som också är kritisk till att patienten inte fick frågas ut av försvarsadvokaten.
Det var 2010 som den nu 24-årige mannen konsulterade Richard Scott på Bethesda medical center i grevskapet Kent. Sjukhuset arbetar på kristen grund, det drivs av sex praktiserande kristna och centrets hemsida upplyser att man ser det som en stor fördel att andliga frågor kan diskuteras i samband med behandlingen. Dock fastslås att detta är ett erbjudande som varje patient har rätt att tacka nej till...
...Vårt samhälle blir mer och mer förtryckande. Vanliga, anständiga människor anmäls till myndigheter och bestraffas. Inte för att de har begått något brott utan bara för att de har uttryckt sin kristna tro.
"

Räta på ryggarna och våga tänka större
- Dagen - "Ryktet om väckelserörelsens död är betydligt överdrivet. Den insikten dominerar resan mellan Nyhem och Torp, de två största kristna konferenserna under midsommarveckan. Dessa gamla mötesplatser, blytunga av tradition och arv, har klarat sina generationsskiften och skapat den folkfest man lovar sina besökare. Livskraft och energi, unga och äldre, kvinnor och män. En enastående bedrift - i denna individualistiska tid!"

Rekordvekst for Den norske kirke
- Vårt Land - "I fjor snudde kirketrenden: Tre prosent flere enn året før deltok ved gudstjenester i Den norske kirke. Kirkebesøket på julaften økte med sju prosent."

Forældre udelader tro af opdragelsen
- Kristeligt Dagblad - "Moderne danske forældre er meget opsatte på at præge deres børn til at blive tolerante, selvstændige, ansvarlige, nysgerrige og fantasifulde mennesker.
Mindre vigtigt er det, at de lærer gode manerer, arbejdsomhed, sparsommelighed og lydighed. Og allerlavest prioriterer forældrene ”opdragelse i den religiøse tro”. På en skala fra 0 til 10 giver danskerne religiøs opdragelse en gennemsnitlig karakter på kun 2,7, mens tolerance scorer 9,3
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar