Dagens Nyheter

12 juni 2012

Nyhetsflödet tisdag 12/6

I den sexuella revolutionens spår
- Stefan Gustavssons blogg - "Sverige är berömt internationellt, inte bara för Ikea och Volvo, utan också för den svenska synden. Filmer som Sommaren med Monika, Kärlekens språk och Jag är nyfiken gul spred under 1950- 0ch 60-talen bilden av Sverige som den sexuella revolutionens hemland. Det är en bild som vi med stolthet har fortsatt att odla. Vi vill gärna ligga främst i kampen för en ny syn på sex.
Nu är det inte svårt att finna positiva följder av den sexuella revolutionen. Kunskap om kropp och sexualitet har blivit en självklarhet. Prydhet och skamstämpling har ersatts av öppenhet. Sexuell njutning bejakas med självklarhet. Jag vet ingen som vill tillbaka till 1900-talets första hälft.
Samtidigt finns det anledning att också kritiskt utvärdera den sexuella revolutionen. Vilka är konsekvenserna 50 år senare? Man behöver inte lyssna länge till samtidskulturen för att se att allt inte är som det borde. Låt mig ge fem exempel
."

Prest maner til kristen kamp mot islam
- Norske Dagen - "– Det er først og fremst en åndskamp. Kampen må gå på åndelig plan i kirken først og fremst, men også på det politiske plan, sier pensjonert sogneprest Olav Andreas Dovland (79) til Dagen.
– Jeg mener at det er svært mange nordmenn som overhodet ikke forstår det som skjer – først og fremst fordi vi er et folk og land som nedkristnes måned for måned, hevder Dovland.
Den tidligere sognepresten bor i Våler i Østfold og har i flere år sittet i styret for Stopp islamiseringen av Norge (Sian). Han er aktiv skribent på internett og skriver også i Dagens debattspalter. Han mener at politikerne og kirken bidrar til å «nedkristne» Norge.
"

Ritual for homoseksuelle vielser: Skabelsesberetningen ryger ud
- Kristeligt Dagblad - "Biskopper anbefaler præster at vie bøsser og lesbiske med andre Bibelord end Skabelsesberetningen. Når præsterne vier bøsser og lesbiske ved alteret fra Valdemarsdag fredag 15. juni, skal de ikke bruge Skabelsesberetningen. De bør finde andre egnede Bibeltekster, anbefaler otte biskopper til kirkeminister Manu Sareen (R)."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar