Dagens Nyheter

16 juni 2012

Nyhetsflödet lördag 16/6

Åsiktsregistrering i Svenska kyrkan 
- Christer Hugo och Annika Borgg skriver på Newsmill - "Stockholms stift finansierar en politisk tankesmedja - Seglora smedja - som i det närmaste börjat fungera som en inkvisition. Stiftsledningen tiger och präster räds det samtalsklimat som skapats. Men pengarna fortsätter att rulla in till smedjan. Hur använder Svenska kyrkan medlemmarnas pengar?
I Stockholms stift har läget, enligt vår och andras mening, blivit akut.
Här finns en av Svenska kyrkan – av Stockholms stift och Sofia församling – finansierad tankesmedja som verkar ha fått till uppgift av stiftsledningen, eller själva tagit sig på sig uppgiften, att sätta gränser för vad andra får tycka eller skriva: Seglora smedja.
De som inte delar Helle Kleins eller Seglora smedjas åsikter – eller kritiserar dem - utsätts regelbundet på deras sajt för anklagelser om främlingsfientlighet samt associeras med extremism och hatideologier
."

Bibliskt civilkurage avgörande
- Dan Salomonsson, Ola Hössjer och Ivar Gustafsson i Dagen - "En kristen trosåskådning kan försvåra en yrkeskarriär, och göra den troende obekväm i sociala sammanhang. Med hänvisning till ett bibliskt exempel hävdar artikelförfattarna att det inte är de som vänder kappan efter opinionsvinden som vinner i långsiktig trovärdighet."

Hva er frihet?
- Jostein Nielsen blogg - "Spørsmålet er eksistensielt. Som barn trodde jeg at frihet var å kunne gjøre akkurat som jeg selv ville. Som voksen er jeg ikke i tvil: Frihet er å få min synd tilgitt. Jeg har tidligere skrevet at frihet er å være bundet til Kristus.
    "I ham har vi friheten, kjøpt med hans blod, tilgivelse for syndene"
    Ef 1:7

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar