Dagens Nyheter

28 juni 2012

Nyhetsflödet torsdag 28 juni

William Lane Craig: ”Till trons försvar”
- Apologia - "William Lane Craig räknas idag som en av de ledande apologeterna i världen. Han tillhör förgrundsfigurerna bland kristna filosofer och har bidragit till att förnya det filosofiska samtalet om Gud och kristen tro. Inte minst har hans argumentation för Guds existens, utifrån det så kallade Kalam-argumentet, fått mycket stort genomslag. Mest känd är han för sina framgångsrika debatter med ateister."

"Vi är tre exempel på att det inte är kört"
- jnytt - "Livet på gatan och i drogmissbruk och kriminalitet är äntligen över för Tony Johansson, Kent Karlqvist och Lasse Hjulgren. Nu jobbar de på LP och hjälper andra att få rätsida på livet.
Vi träffas i LP-kontaktens lokaler på Väster i Jönköping. Solen skiner men vi bjuds in till den nyöppnade källarlokalen på Skolgatan. Här finns sedan några månader den nya verksamheten där personer med alkohol- och drogmissbruk får hjälp till ett nyktert liv."

EU:s nya strategi ger hopp för religionsfriheten
Svenska Missionsrådet Newsdesk - "Igår antog EU ett nytt ramverk för arbetet med att främja mänskliga rättigheter och demokrati. Det innehåller  en deklaration med målsättningar för EU:s arbete med mänskliga rättigheter, en treårig handlingsplan med närmare hundra åtgärder och en ny funktion som särskild representant (EUSR) för mänskliga rättigheter."

Nå bygger bestemødrene kirken de har drømt om
- Norske Dagen - "De russiske bestemødrene, Buranovskiye Babushki, som ble nummer to ved den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest, har nå samlet inn nok penger til å bygge en kirke i den landsbyen de kommer fra.
De seks kvinnene fra Udmurt-regionen i Russland ønsket å bruke pengene, som en eventuell seier ville gi dem, til å bygge en ny kirke i hjembyen, som har savnet kirke siden Stalin sørget for å få revet den opprinnelige kirken for 70 år siden
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar