Dagens Nyheter

27 juni 2012

Nyhetsflödet onsdag 27/6

En tro är bästa studentpresenten
 - Ann Heberlein i Kyrkans Tidning - "Studentflaken, smyckade med björkar, skyltar och banderoller, andas kluvenhet, både lycka och rädsla. Nu är friheten här, och med den osäkerheten. Att ta studenten, lämna den förutsägbara, i det närmaste påtvingade, men ändå trygga tillvaron i grundskola och gymnasium är en mycket tydlig brytpunkt i en människas liv. För även om gymnasiestudier är frivilliga finns i praktiken få möjligheter att göra något annat än att fortsätta till gymnasieskolan när grundskolan är över. Men nu, i vit mössa och med tolv års skolgång i ryggen, öppnar sig världen. Arbeta eller studera? Åka utomlands? Flytta hemifrån?
Kierkegaard skriver att en människa måste tro för att orka leva. Varje människa måste finna sin sanning, en sanning som ger mål och mening, något att både leva och dö för. Det önskar jag alla Sveriges studenter i studentpresent: en övertygelse, en kompass, en tro att hämta hopp och kraft och tillit ur. Har man det, så blir alla de där valen något mindre skrämmande
."

Biskop Antje Jackelén debatterar i Almedalen
- Svenska Kyrkan Lunds stift - "Nu på söndag börjar Almedalsveckan på Gotland och en flitig seminariedeltagare i år är Lunds stifts biskop Antje Jackelén.
- Kyrkan är en kraft i samhällsutvecklingen. Jag förväntar mig att få nya insikter samtidigt som jag räknar med att kunna belysa angelägna samhällsfrågor ur teologiska perspektiv, säger biskop Antje Jackelén.
"

Å stemple jøder som overgripere
- Skaperkraft - "Senterpartiet følger barneombudet og vil forby omskjæring av guttebarn og kaller skikken for et overgrep. Slik stemples det store flertallet jøder som overgripere – og antisemittismen kan få ny næring.
For de fleste grupper jøder, med unntak av noen få sekulære, er omskjæring av guttebarn fundamentalt. Det handler ikke bare om en religiøs plikt, men om å ivareta jødisk identitet. Et liberalt samfunn må ha svært gode grunner for å nekte mennesker å praktisere grunnleggende overbevisninger.
"

A letter to former Salvation Army Officer...
From Stephen Court´s blog - "Come back.
Every honourable reason that prompted you to sign up in the first
place remains.
There are billions headed to hell.
The Salvation Army has the infrastructure, the network, the
credibility, the experience, some of the resources to win the world
for Jesus."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar