Dagens Nyheter

17 juni 2012

Nyhetsflödet söndag 17/6

Om nu vi bryr oss så lite om Gud, varför väcker han sådana starka känslor?
- Marcus Birro i Expressen - "Stilla undran. Om nu vi bryr oss så lite om Gud, varför väcker han sådana starka känslor?
Det är samma sak med Gudshatande grupper som ändå är beredda att ta alla strider som finns för att få gifta sig i kyrkan. Fast de egentligen inte vill. Vad handlar det om? En barnslig bekräftelse från en Gud de inte tror på och människor de föraktar i hemlighet.
Om vi nu inte bryr oss om Gud i Sverige, varför är det då viktigt att ingen präst säger tre ord till våra barn, tre ord som bär allt det ljus och all den värme som den tvåtusenåriga traditionen av Jesus och Gud burit med in i vår civilisation. Vi tar de orden igen: Gud välsigne er. Dessa tre ord vägrar skolverket prästerna att säga. Det är så bisarrt att man inte tror det är sant.
Det är som en sketch med Lorry, utan humor
."


Fel av Svenska kyrkan att sätta politik framför religion 
- Merit Wager på Newsmill - "Sajten Seglora smedja presenterar sig som: ”Mötesplatsen för andlighet, kultur och samhälle”. Inte ett ord om kristendom, inte ett ord om kyrkan; det verkar helt bortrationaliserat. Andlighet är ju inte detsamma som kristendom, vilket ju ändå är vad kyrkan är baserad på. Eller gäller kanske ett annat synsätt och en annan tolkning i Sverige än i resten av världen? Det verkar så, även om det starkaste ordet i den här smedjans presentation, det som borde stå först om de visade en gnutta hederlighet, saknas: ”politik”. Alltså: ”Mötesplatsen för politik, andlighet, kultur och samhälle”.

Frälsningsarmén i Norge presenterar sitt Visionsdokument
- Perleportalen
  • På bøyde knær
  •  Med rene hjerter
  •  Med åpne sanser
  •  Med utstrakte hender
  •  Med hevet hode

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar