Dagens Nyheter

15 juni 2012

Nyhetsflödet fredag 15/6

Evangelikaler och homosexualiteten – reflektioner efter lunchsamtal med Andreas Jonsson 
- Stefan Swärds blogg - "Då har frågan om vi kristna och homosexualiteten kommit upp igen. Jag åt lunch i fredags med Andreas Jonsson som i Aftonbladet kritiserade Jesusmanifestationens ledningsgrupp därför att vi inte godkände ett bokbord som öppet propagerade för homosexuell livsstil. Jag tycker att vi hade ett bra och öppet samtal. Andreas menar att vi i kyrkorna inte pratar om homosexualiteten.
Min inställning är kort och gott att Gud har skapat sexualiteten som en underbar gåva, och han har skickat med en bruksanvisning. Den handlar om att gåvan ska utövas inom ramen för en förbundsrelation mellan en man och en kvinna, kallat äktenskap. Sedan kan äktenskap ingås på lite olika sätt i olika kulturer, men någon form av offentlig handling med en officiell familjebildning handlar det alltid om, och för den kristna är alltid Gud inblandad. Så enkelt är det – och så svårt är 

det."

Det blir en välsignad skolavslutning i Karlskrona
Dagen - "Kyrkoherde Ann-Louise Trulssons trots mot skollagen har gett resultat. På fredagens skolavslutning får hon både läsa Bibeln och be välsignelsen över eleverna i Karlskrona. Själv är hon förvånad över vilket ståhej det är kring frågan.
- Skolverket försöker förkrympa oss. Skolan följer sina lagar, jag följer kyrkans lagar, säger hon till Dagen
."

Mycket kvar att räta ut
- Från Lettlands horisont: SvD näringsliv - "Eurokrisen rullar vidare som ett realtidsdrama regisserat av Roy Andersson, där allt mer fumliga och gråhyade byråkrater och politiker desperat letar efter utvägar på både första, andra och tredje våningen. Nu ser de ut att ha hittat sin mönsterpatient, det ekonomiskt sett nedfrusna Lettland.
Lettland är det land som har genomlidit den svåraste ekonomiska kölden under den rådande krisen. Landets reala BNP sjönk med hela 24,1 procent under åren 2008–2010.
Det är en nedgång som Grekland och Spanien fortfarande har mycket långt kvar till. Det är endast USA, som under 30-talskrisen, har kunnat visa upp en djupare nedgång. Argentina kommer på tredje plats i denna ekonomisk-historiska frysbox, med en real nedgång på knappt 22 procent efter pesokrisen 2001.
"

Lao Police Arrest Pastor for Spreading Faith
- Charisma News - "Two years ago police forced Asa to sign documents agreeing that he would neither proclaim Christ nor lead people to Christianity. This year, however, many people in Peeyeur and surrounding villagers, touched by Asa’s life and testimony, have accepted Christ."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar