Dagens Nyheter

15 juli 2016

Nyhetsflödet fredag den 15 juli

Sverige behöver uppenbarelse
- Dagen - "Den största faran för församlingarna i Sverige i dag är absolut inte fanatism, utan ljumhet. Det skriver pastorn Per-Arne Imsen i en replik till David Nyström....
...Den största faran för församlingarna i Sverige i dag är absolut inte fanatism, utan ljumhet. Och det problemet kan inte avhjälpas av präster och pastorer som formats till liberalteologer i akademiska miljöer. Det behövs mer än exegetik och teologiska doktriner för att förstå Guds ord. Det behövs apokalyps, uppenbarelse, från den helige Ande. Till skillnad från vad David Nyström anser är profeter och ”Jesus kommer snart” precis vad Sverige behöver i en tid som denna."
Läs mer HÄR

Pride är förvisso ett ord om stolthet, men också om högmod. Och just där ligger konflikten.
- Jens Charlieson i Världen idag - ”Jag drömde att Gud skulle vara förlåtande.” Kanske är det den sorgligaste textraden i hela musikalen, och då ska man veta att Les Miserables inte är en särskilt munter historia. Framför allt är det när oscarsvinnande Anne Hathaway sjunger ut orden som man ser smärtan och tomheten hos en ung kvinna utan framtid. Livet tog slut när det skulle börja, och hon minns tillbaka på tiden då hon trodde att Gud förlät. Det är en hjärtskärande scen. Jag tittar på den ofta....
...Organisationen bakom Pride är högljudd och stojig, och från håll ser man banderoller som predikar moralsubjektivism in absurdum. Men zoomar man in i paraden så långt att man kommer förbi de alkoholstinna ansiktena så kan man se Anne Hathaway stå där och sjunga den sorgligaste av alla textrader. Jag drömde att Gud skulle vara förlåtande. Pride sjunger högmodets visa, som säger att ingen förlåtelse behövs, men Anne vet bättre. Det hon däremot inte vet, det som får henne att sjunga som hon sjunger, är att Gud trots allt hon har fått höra och se i livet, förlåter och lyfter likt ingen annan."
Läs mer HÄR.

Iran truer Israel med 100,000 raketter
- Israel Today - I forrige uke gjentok Iran at de er i ferd med å sette brikkene på plass for sin egen versjon av "den endelige løsningen" på problemet med Israel og jødisk suverenitet.
"Hvis sionistene gjør et feil trekk, vil alle de okkuperte områdene komme under angrep fra hengivne krigere for Allahs, og landområder vil bli frigjort," erklærte general Hossein Salami, nestkommanderende for Irans Revolusjonsgarde.
For å oppnå dette fryktelige målet, sa Salami, vil Iran og landets allierte, Hizbollah, sende 100.000 raketter som er klar til å avfyres mot Israel. Disse rakettene er nå i Sør-Libanon, der FN har lovet å hindre en ny oppbygging og eskalering av l konflikten etter den siste Libanon krig i 2006.
Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar