Dagens Nyheter

7 juli 2016

Nyhetsflödet torsdag den 7 juli

Med ateism som statsreligion
Ruben Agnarsson i Inblick - "När nu Aftonbladets Jan Guillou och gymnasieminister Aida Hadzialic (S) föreslår ett förbud mot konfessionella skolor är det en påminnelse om en svunnen tid då Sverige präglades av kommunistdiktaturernas retorik. En tid som lärde oss att ateism och gudlöshet sannerligen inte är en garant för bildning, människovärde och respekt för mänskliga rättigheter.
   Skolan i det socialdemokratiska Sverige präglades länge av konformism och influerades av kommunistdiktaturer som DDR (Östtyskland). ”Hur kommer det sig att skolsystemen i det socialistiska DDR och det kapitalistiska Sverige har så många gemensamma drag” sade den svenska enhetsskolans skapare Stellan Arvidsson, socialdemokrat och Christer Sturmarks företrädare som ordförande för Humanisterna, när han i sitt tacktal tog emot hedersdoktoratet vid DDR-universitetet i Rostock i november 1969.
   I en rapport till kommunistregimens Politbyrå beskrevs Stellan Arvidssons övertygelse att läroböcker var viktiga medel för ateistisk skolning i statlig religionsundervisning. Arvidsson beskrevs som mycket intresserad av marxism-leninismen och framställdes av DDR som expert på ateistisk fostran." Läs mer HÄR.

En övervinnande församling
- Världen idag - "Församlingen skulle vara Andens plats, Andens boning och Andens verktyg i världen. Och när Jesus lämnade den skulle församlingen fortsätta hans liv i världen, skriver Anders Gerdmar. Senare förstod lärjungarna att församlingen – rent etniskt och geografiskt – hade en större kallelse, och skulle nå längre, än de initialt anat.
   Den övernaturliga församlingen (del 1/9) Scenen är Caesarea Filippi, där Jesus står, kanske framför den stora vackra rödaktiga klippan som man inte kan missa när man kommer dit. Han vet att detta är vändpunkten i hans tjänst. Hittills har han varit en herde för Israels sargade får. Han har gått från stad till stad och by till by, förkunnat riket, undervisat om Guds vilja, botat sjuka och kastat ut onda andar. Nu vet han att änden för hans liv och hans jordiska tjänst var nära.
   Lärjungarna vet ingenting, och nu presenterar han hur hans verk på jorden ska fortsätta: Jag ska bygga min församling (hebr. qahal) och dödsrikets portar ska inte vara församlingen övermäktiga!" Läs mer HÄR.

Vad säger Bibeln om homosexualitet? 
- Stefan Gustavsson - Bibeltexter samt förnuftsargument belyses på ett mycket grundläggande vis.Video 1 timme. Se videon HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar