Dagens Nyheter

11 juli 2016

Nyhetsflödet tisdag den 12 juli

Normkritik, dimridåer och Sveriges sexminister
- Olof Edsinger i Världen idag - "Jag skriver denna krönika på färjan hem från Almedalen. Det har varit intressanta dagar, och som så många andra uppskattar jag möjligheten att på ett lättillgängligt sätt ”ta tempen” på Sveriges debattklimat.
   Mycket känns igen från det som under resten av året förmedlas via tidningar och TV, men det som särskilt fascinerar med Almedalsveckan är ändå alla möten. Dels de personliga mötena med mer eller mindre kända idealister, lobbyister och makthavare. Dels den uppsjö av paneler och intervjuer med företrädare för vitt skilda synsätt, där perspektiv kan få möjlighet att brytas mot varandra på ett sätt som annars sällan blir fallet.
   Även jag fick sitta med i en sådan panel, i mitt fall med Svenska evangeliska alliansen som arrangör och med den fyndiga rubriken ”Fångad av en normvind”. Med Elisabeth Sandlund som moderator fick jag möjlighet att i 40 minuter tala om den normkritiska pedagogiken med Feministiskt initiativs skolpolitiska talesperson, 2:e vice ordförande i Skolledarna och den borgerliga debattören Rebecca Weidmo Uvell. 
Läs mer HÄR.

 Almedalsveckan – idyll i allvarstider
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Bredden i årets utbud under Almedalsveckan ger intryck av att det finns utrymme för många att delta i debatten och ge sitt bidrag till samhällsbygget. Men är det politiska systemet och opinionsklimatet tillräckligt öppet för att olika delar av civilsamhället ska få komma till tals med sin identitet och sina värderingar?"
Läs mer HÄR.

Sarpsborgjenter skal jobbe for de som ikke får være med på OL-festen
- Sarpsborg Arbeiderblad -Sarpsborg-jentene Maria Isebakke og Maria Lande reiser til Rio de Janeiro for å bidra til noe positivt til de som ikke får være med på OL-festen.
    Der det arrangeres OL er Frelsesarmeen på plass – ikke på festen på OL-arenaene – men hos dem som ikke får være med på festen.
– Det har blitt et fast opplegg for Frelsesarmeen. Vi var på Lillehammer i 1994, i London i 2012 og i år er det to jenter fra Sarpsborg som skal gjøre en innsats i Rio de Janeiro, forteller lederen av Frelsesarmeen i Sarpsborg, Siv Joensen.
Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar