Dagens Nyheter

19 juli 2016

Nyhetsflödet tisdag den 19 juli

När världen skakas ska vi be
- Stefan Swärd i Världen idag -Västvärlden har drabbats av ett nytt fasansfullt terrordåd genom massakern via en lastbil i Nice.
   Detta urskillningslösa våld och dödande är ett av uttrycken för synden och ondskan i världen, ett uttryck för att människor vänder frälsaren ryggen och hänger sig åt hämnd, våld och ondska. När människors dödande inspireras av religiösa övertygelser handlar det om falsk och villfarande religion. En sann tro på Kristus kan aldrig inspirera människors till hat, dödande eller hämnd...
...När terrorn slår till har vi kristna en avgörande roll som förebedjare, och i att visa medkänsla och empati med terrorns offer."
Läs mer HÄR.

Tomma kyrkbänkar efter kuppförsöket i Turkiet
- Dagen - "Vardagen har börjat återvända till Istanbul efter helgens kuppförsök. Men oron inför framtiden är stor och många kyrkor var halvfulla vid söndagens gudstjänster. "Många är rädda och valde att stanna hemma", säger Henrik Steen till Dagen....
...Ihsan Özbek, evangelisk pastor och ledare för de protestantiskt kristna i Turkiet, tror att president Erdogans makt kommer att öka efter den misslyckade militärkuppen.
   I ett meddelande till Dagen skriver Ihsan Özbek, pastor i Ankara, att islamister passade på att krossa fönster i en protestantisk kyrka i staden Malatya, i sydöstra Turkiet, under kuppförsöket. Men i övrigt förklarar han att Turkiets kristna är i trygghet och att det inte har riktats några hot mot dem."
Läs mer HÄR.
Frelsesarmeen sykler kystveien fra Nordkapp til Lindesnes- 3189 km for OTHERS
- Pressmeddelande på mynewsdesk -
Hele 3189 km skal tilbakelegges. Turen går langs kysten fra Nordkapp til Lindesnes. Mannskapet sykler for å skape flere arbeidsplasser i Bangladesh, Pakistan, Kenya og Moldova.
‒ Vi tror på den ekstra mila, at noe er verdt å trø ekstra for, sier Jan Størksen, daglig leder for Others Global, Frelsesarmeens konsept for rettferdig handel. Sammen med Bo Christoffer Brekke, daglig leder for Others Norge og Andrew Hannevik, informasjonssjef i Frelsesarmeen, setter han seg på sykkelsetet denne sommeren.
Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar