Dagens Nyheter

29 juli 2016

Nyhetsflödet fredag den 29 juli

De förbereder kristna i Mellanösten på förföljelse
- Världen idag - "De är ett nätverk som vill att så många kristna som möjligt ska bo kvar i Mellanöstern. Med norsk hjälp förbereder de människor på att tackla förföljelse.
   James Sim är en mångårig medarbetare i organisationen Middle East Concern. De har en förböns- och nyhetstjänst som kristna tidningar regelbundet använder som en källa till händelser i regionen. De har också utvecklat ett nätverk av personer som kan hjälpa och undervisa förföljda kristna. Detta nätverk består av privatpersoner såväl som jurister, frivilligorganisationer och politiker. 
Läs mer HÄR.


Inte min tunnel!
- Hemmets Vän - "Helhetsbedömning är inte lätt. Betydligt lättare med tunnelseende! Det är ofta uppenbart när människor har för mycket mediciner, därför att olika läkare bara ser på enskilda symtom och inte på helheten, att en patient totalt sett har för mycket mediciner. Eller när heroiska insatser görs för att försöka rädda en människas liv, så vägs inte den insatsen mot livräddarens behov i stort. Polisen kan dela ut tapperhetsmedaljer, men är det en ensamkommande flyktingpojke som med livet som insats försökt avvärja dråp, spelar det ingen roll. Finns inte tillräckliga skäl till uppehållstillstånd så kan man utvisas. Listan kunde göras längre över stuprörssamhället. Fråga någon annan, det här är inte mitt bord!"
Läs mer HÄR.


3000 till Oasmötet
Foto: Lennart Lundberg
- Sändaren - "Snart är det dags för en av Sveriges största kristna sommarkonferenser. I år hålls den för andra året i rad i Jönköping.  
   Mellan den 26 och 30 juli besöks Jönköping av uppskattningsvis 3000 personer som ska delta i Oasmötet 2016. Utöver de gemensamma mötena i Idrottshuset hålls cirka 30 seminarier runtom i centrum samt helandegudstjänster i Sofiakyrkan på eftermiddagarna. Parallellt med det stora mötet pågår också ett ungdomsläger förlagt till Prolympia."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar