Dagens Nyheter

2 juli 2016

Nyhetsflödet fredag den 2 juli

Henrik Raber: Judar kan inte längre leva som vanliga medborgare
- Dagens Nyheter Åsikt - "I dag vinkade jag av mitt judiska barnbarn som skulle åka på ett judiskt sommarläger. Vi stod på en gata som var avspärrad och bevakad av polis. Av säkerhetsskäl. Det kan inte vara rimligt.
   Vi är judar. Vi judar har bott som svenska medborgare i landet i hundratals år. Vi har bidragit inom alla tänkbara områden på ett positivt sätt för att bygga Sverige. Inom konsten, litteraturen (även med nobelpristagare), inom vetenskap och musik med mera.
   De senaste kanske tio åren har en gradvis ökad känsla av att känna sig hotad som jude i Sverige infunnit sig. När jag växte upp som barn under 50- och 60–talet i en svensk småstad och sedemera i Stockholm fanns förvisso också främlingsfientlighet. Men inte som nu. Samhället har polariserats och blivit kallare. Hatet har blivit mer spritt och våldsamt.
   Det finns ca 18.000 judar i Sverige. Välanpassade svenska medborgare, vågar jag påstå, och ändå dundrar orden ”jävla jude” och det fysiska våldet hänger i luften alternativt är ett faktum. Som jude kan man ej känna sig säker i vissa områden – till exempel i tre av de fyra största städerna i Sverige. Man fattar ju inte att det är sant då man säger det!" Läs mer HÄR.

Mot en framtid utan mål och ledning
- Bert Stålhammar i Hemmets Vän - "I dag när våra svenska politiska ledare till stor del övergett vårt kristna  arv konfronteras de med muslimska klaner, grupper och enskilda som till och med är beredda att döda eller själva gå i döden för sin tro. Nu står de helt maktlösa inför det som händer i cirka 150 ”no go zones”. I landet där samhällets skyddsmurar i form av polis, brandkår och ambulans angrips och hindras att utföra sina uppdrag har den svenska lagstiftningen satts ur spel och ersatts av egenformulerade lagar av skilda grupper av migranter som erbjudits skydd från krig och död i vårt land. I kampen mellan de nya trossystemen där dogmerna fun­gerar som både vapen och sköldar framstår de svenska försvararna av vår kultur och tradition mera som ett avrustat hemvärn på Nationaldagen där ärtsoppa, korv, kaffe och terapisamtal ingår som en övning i konfliktlösning på någon s-märkt kursgård." Läs mer HÄR.


Tar Ånden seg til rette?
- Fra Jostein Nielsens blogg - "Jeg har i alle år undervist at Den hellige ånd ikke tar seg til rette i et menneskes liv uten å bli invitert inn. Og når han kommer inn går han bare inn i de rom i sjelens hus som han gis adgang til av verten. Blir en slik undervisning utfordret gjennom bibelske beretninger der Den hellige ånd tilsynelatende kommer overraskende? Et tydelig eksempel på overraskelse er det som skjedde i huset til Kornelius:
   ´ Mens Peter fremdeles talte, kom Den hellige ånd over alle som hørte Ordet. De troende av jødisk ætt som var kommet dit sammen med Peter, ble forskrekket over at Den hellige ånds gave også ble øst ut over hedningene. For de hørte dem tale i tunger og lovprise Gud.´ (Apg 10:44-46)" Ler mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar