Dagens Nyheter

9 juli 2016

Nyhetsflödet lördag den 9 juli

 Magnus Malm: Kyrkan måste stå för en tydlig bekännelse
 - Jonatan Sverker i Dagen - "Hönö. I ett postmodernt samhälle har var och en sin egen sanning.Men författaren Magnus Malm menar att kristna måste förenas av något större: En bekännelse som inte ständigt måste omprövas.
Vi lever i en tid då de stora sanningarna och ideologierna har vittrat sönder. Under ett av Hönökonferensens seminarier försökte författaren och förkunnaren Magnus Malm visa på en väg framåt i en tid då allt reduceras till personliga tolkningar och subjektiva upplevelser, även tron.
– Det ställer kyrkan inför stora utmaningar. Svarar vi på den kulturen eller blir vi en del av den kulturen? Säger vi att Bibeln inte är en objektiv sanning om Gud, att ingen kan säga vad som är rätt eller fel?, undrade han."
Läs mer HÄR.

Ny rysk lag skakar kristna: "Stor osäkerhet"
- Världen idag - "President Vladimir Putin ska nu ha undertecknat den lag som bland annat riskerar att strypa kristet arbete i Ryssland. Nu säger kristna i landet att man är beredda att återigen gå under jorden för att utöva sin tro.
   Världen idag har tidigare berättat om att ryska duman fattat beslut om lagen men där kyrkor över hela Ryssland bett, fastat och vädjat om att president Putin inte skulle underteckna lagen. Men enligt medieuppgifter gjorde han det i torsdags.
   Rauli Lehtonen, ordförande i Pingst Internationellts regionråd för Eurasien, kallar lagen ”något av det mest negativa och begränsande sedan Chrustjovs antireligiösa kampanj startades på 1950-talet”.
Läs mer HÄR.
 
Et miljø for Den hellige ånd
Fra Josten Nielsens blogg:
Kan jeg bidra til å skape et miljø som er åpent for at Den hellige ånd kan tale? Selv om ”Gud er Gud om alle mann var døde” (1) er det mange indikasjoner i bibelen, ikke minst i Apostelgjerningene, på at det er mulig. Jeg mener dagens vers er et slikt eksempel: "En gang mens de feiret gudstjeneste for Herren og fastet, sa Den hellige ånd"  Apg 13:2
Les mer HER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar