Dagens Nyheter

16 juli 2016

Nyhetsflödet lördag den 16 juli

Glöm inte Israel!
- Anders Gerdmar i Världen idag - "I Guds frälsningsplan spelar Israel en avgörande roll. Det är därför vi hör om Israel på nyheterna varje dag. Det är därför kristendomens och judarnas fiende nummer ett vill utplåna landet och staden Jerusalem. Det har börjat med att man utplånar dem på kartorna, men målet är att utplåningen ska bli verklighet.
   Människorna i den palestinska områdena är lika värdefulla som alla som är skapade till Guds avbild. Men ideologin går tvärtemot Guds Ord och löften. Faktum är att namnet Palestina, som betyder filisteernas land, är ett efterbibliskt påfund, som myntades av en av senantikens värsta antisemiter, Kejsare Hadrianus. Han skändade templet och gjorde det till ett avgudatempel, och förbjöd till och med judar att vända sig emot Jerusalem i bön."
Läs mer HÄR.

Ett litet inlägg i yoga-debatten
- Olof Edsinger i Opinionsbloggen - "Ett av vårens hetaste diskussionsämnen i kristna medier har varit vilken attityd vi borde ha till yoga. Jag är ingen expert på detta ämne, och ska därför inte ge mig in på några detaljerade analyser av yogans innebörd. Men låt mig ändå komma med ett antal reflektioner angående detta populära fenomen.
   För det första: är yoga religiöst? Och här måste ju svaret vara: utan tvekan! Yoga är en integrerad del av den hinduiska religionen, och från religiösa centra i Indien har man under lång tid sänt ut vad man betecknar som ”yoga-missionärer” till Västvärlden. Hinduerna själva betraktar dessa övningar som en central del av sin religion, och vilka är vi att underkänna denna självförståelse?"
Läs mer HÄR.

Motstand
Fra Jostein Nielsens blogg - "Det er veldig interessant hva de første kristne gjorde i møte med motstand. Folket i Antiokia ønsket å høre mer av budskapet som Paulus forkynte, og da ”nesten hele byen” kom til møtet den påfølgende sabbaten, ble det for mye for de jødiske religiøse lederne: Da de hånlige ord motsa det Paulus forkynte, svarte han:
    «Det var nødvendig å forkynne Guds ord til dere først. Men siden dere avviser det og selv ikke finner dere verdige til det evige livet, så går vi nå til hedningene. For dette er Herrens befaling til oss: Jeg har satt deg til et lys for folkeslag, for at du skal bringe frelse helt til jordens ende.» Apg 13:46-47
Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar