Dagens Nyheter

10 maj 2012

Nyhetsflödet 10/5

RFSU går till angrepp 
 - Johan Lundell i Världen idag - "Generalsekreteraren för RFSU, Åsa Regnér, gick i veckan till angrepp mot dem som av olika anledningar har en avvikande mening än hon själv. I en osande debattartikel i Aftonbladet i onsdags angriper hon dem som vill modernisera den föråldrade svenska abortlagen och hänvisar till att Sverige har "en abortlagstiftning som har brett stöd i riksdagspartierna och befolkningen".
Hur är det egentligen med det?"


Helgarderat inför Jesusmanifestationen
- Dag Sandahls blogg - "Det kunde inte bli fel. KRISS och projektet Religion hjärta hbt - vilket väl ska läsas "Religion loves hbt" - får inte vara med som utställare vid Jesusmanifestationen. Det fick de förra året. Kosntigt nog. Skulle inte fokus vara just på Jesus?"


Unga svenskar känner inte till Frälsningsarmén 
- Dagen - "Frälsningsarmén har för många varit synonymt med soppkök, Myrornas, eller blåsorkestrar. Därför fick de lite av en kalldusch när en undersökning visade vad svenskar vet om Frälsningsarmén.
- 25 procent av befolkningen i åldern 18-29 år har ingen aning om vad Frälsningsarmén är. Det vill vi naturligtvis ändra på och nu jobbar vi för att synliggöra vårt arbete och på så sätt nå ut ännu starkare med vårt budskap, säger Bert Åberg, informationsansvarig på Frälsningsarmén.
Frälsningsarmén tar därför nya tag för att synas mer i medierna och senaste veckorna har man bland annat dragit igång en reklamkampanj med berättelser från olika Frälsningssoldater om vad de gör för samhällets svagaste
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar