Dagens Nyheter

1 maj 2012

Nyhetsflödet 1/5

Nyhetsflödet den första maj
Dags för trons revolution
Stanley Sjöberg i Hemmets Vän - "Varje väckelserörelse och förnyelse av kristen tro har genom alla århundraden handlat om att respekten för Bibeln som Guds Ord har upprättats och bekräftats. Kyrkligt maktmissbruk med stelnade former och förkvävd andlig kraft har alltid varit följden av att Bibeln lagts åt sidan till förmån för tillfälliga teologiska idéer.Därför protesterar jag mot liberalteologins inflytande över universiteten och de teologiska högskolornas nedbrytande verksamhet."

Till trons försvar
Mikael Karlendals blogg - "Tyvärr har jag inte haft möjlighet att denna gång delta i den apologetikkonferens som just ägt rum i Stockholm, där den välkände kristne apologeten William Lane Craig har talat. Men jag kan desto mer glädja mig över att en hans mer lättillgängliga böcker nu har kommit ut på svenska. Den heter Till trons försvar – handbok i kristen apologetik och har utgivits av Credoakademin. Jag har läst den på engelska tidigare, den utgavs ursprungligen 2010. Det är en bok som jag varmt kan rekommendera. Jag tror också som det står i Dagens reportage att vår tids människor egentligen inte är fullt så postmoderna som många vill ge sken av. Ingen kan leva med total relativism i praktiken. Livet och verkligheten är inte sådan. Den moderna nyateismens förespråkare gör allt de kan för att motbevisa all religion och särskilt kristendomen. För dem är det inte frågan om att allt är relativt och att var och en blir salig på sin tro. Där är det svart och vitt som gäller. Därför blir apologetik av det slag Craig bedriver mycket viktigt. Han visar med tydliga intellektuella argument att den kristna gudstron är rationell och att ateism och agnosticism inte är det."

Låt Sverige bli ett europeiskt föredöme
Ruth nordström skriver i Världen idag - "Man frågar sig varför barnen skall behöva dekonstrueras till könsneutrala varelser på genusneutrala förskolor? Varför svenska dagis och förskolor i större utsträckning rekryterar genuspedagoger och varför de svenska barnen tvingas in på statligt subventionerad barnomsorg från så tidig ålder?
Genom att förespråka avvikande sexuella beteenden och bryta sönder naturliga normer blir barnen försökskaniner för sexlobbyisters och genustyckares experiment. Det kan med all rätt ifrågasättas om det i själva verket handlar om ett faktiskt övergrepp mot barn.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar