Dagens Nyheter

11 maj 2012

Nyhetsflödet 11/5

När egot tar examen
- Ana Udovic i Dagens Nyheter - "Sedan 2006 har vi i Sverige ett nytt ombud, Barn- och elevombudet, BEO, som ligger under Skolinspektionen. BEO verkar för att elever i skolan och förskolan ska få vistas i en miljö fri från diskriminering, trakasserier och kränkande behandling.
Men till BEO kommer även in anmälningar som gäller andra saker. Anmälarna känner sig kränkta av anledningar som att de fått alltför lågt betyg, inte fått diskutera sitt betyg, för att de stängts av från lektioner eller prov, eller av vaga orsaker som ”dålig stämning”. Majoriteten av anmälningarna avslås. Det visar sig att eleven inte läst på ordentligt, fått information som han eller hon ignorerat, stört lektionerna, missat provtiden eller haft för hög frånvaro.
"

Vi får nya chanser hela tiden. Det gäller bara att ta dem.
- Marcus Birro i Expressen - "Följ dina drömmar. De är det enda du behöver. Dina drömmar är din kompass bort från hat och bitterhet. Lyssna inåt, lyssna på Gud, gör det du alltid drömt om att göra, för en dag, rätt snart, kommer det stora slagregnet och begraver dig och mig och när vi dras med den där sista gången kommer vi att önska att vi vågade göra mer av livet. Vi får nya chanser hela tiden. Det gäller bara att ta dem."

DNA-molekylerna vittnar om Guds existens
- Inblick - "DNA-molekylernas komplicerade uppbyggnad talar för att Gud finns, menar professor Lennart Möller, ordförande för Jesusmanifestationen som arrangeras i centrala Stockholm till helgen.
– Tron på Jesus är väldigt central för mig. Det är han som är centrum för min kristna tro, menar han.
Han är lika helhjärtad när han som professor på Karolinska institutet djupdyker i människans DNA för att förebygga sjukdomar, som när han som upptäcktsresande dyker i Röda havet för att söka resterna av den armé som gick under vid israelernas flykt från Egypten.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar