Dagens Nyheter

9 maj 2012

Nyhetsflödet 9/5

Bra av Jesusmanifestationen!
- Lukas Berggren i Världen idag - "Det har blivit en storm i ett vattenglas över Jesusmanifestationens beslut att neka projektet ”Religion hjärta hbt” att ställa ut vid årets manifestation. Nog är det väl typiskt att det ska till en hbt-fråga för att väcka de profana medierna, bloggarna och twittrarna ur sin törnrosasömn. Att runt 20 000 människor samlas i Stockholm för att upphöja Jesus är uppenbarligen mindre intressant än att JM:s ledning tar sig friheten att välja bort en utställare vid sitt evenemang.
Det första som måste sägas är att JM:s ledningsgrupp är fullt fri att besluta vilka som får ställa ut. Vi andra är ju deltagare i deras evenemang. Samma sorts beslut fattas i andra sammanhang. Vid s-kongressen väljer socialdemokraterna vilka som får ställa ut. Moderaterna får rimligen inte ställa ut, s-kvinnorna får däremot vara med. Minkfarmare gör sig icke besvär på veganernas årsstämma, men å andra sidan har nog veganerna svårt att få ställa ut under minkfarmarnas evenemang. Och så vidare. Skälen för besluten må variera, men arrangören är alltid fri att välja vilka som får vara med. Varför skulle då inte JM få bestämma över sitt eget evenemang?"


Missionskyrkan besviken på Jesusmanifestationen
- Dagen - "På Svenska Missionskyrkan hemsida har Olle Alkholm och Ulla Marie Gunner - tillförordnad missionsföreståndare samt nationell missionssekreterare - skrivit ett öppet brev till Jesusmanifestationens ledning. Orsaken är att Kriss (Kristna studentrörelsen i Sverige) och deras projekt "Religion hjärta hbt" i år fått nej till att finnas med som utställare, vilket de konstaterar med "stor förvåning".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar