Dagens Nyheter

17 maj 2012

Nyhetsflödet fredag 18/5

Kristna profiler skriver upprop för föräldrarätt
- Dagen - "En lång rad kristna ledare har skrivit ett gemensamt upprop om föräldrars rättigheter. -Det grundar sig helt på rättigheter som finns beskrivit i Europakonventionen och som vi tycker riskerar urholkas i Sverige i dag, säger Johan Lundell, en av initiativtagarna."

När kommer protesterna?
- Lukas Berggren i Världen idag - "Det blev ett väldigt liv när Jesusmanifestationens ledningsgrupp valde att neka organisationen Kriss och deras hbt-projekt "religion hjärta hbt" att ställa ut. Förra året kuppade de sig in som utställare under manifestationen, men det här året var de tvungna att spela med öppna kort. Det fanns en uppenbar agenda att opinionsbilda för en mer välvillig inställning till hbt-frågor inom kristenheten. Opinionsbildning för åsikter som går stick i stäv med de åsikter och de övertygelser som det stora flertalet på Jesusmanifestationen har.
På denna ledarsida har vi uttryckt vårt fulla stöd till Jesusmanifestationens beslut. Detta av två skäl. Dels har varje arrangör förstås möjligheten att välja vilka utställare som får finnas med under deras arrangemang. Dels går frågan på tvärs med en bibeltrogen linje. Det handlar inte om att neka vissa personer, att nedvärdera vissa människor, eller att hysa förakt mot vissa grupper. Nej, det handlar om att välja vilka åsikter som torgförs under ett arrangemang. Om någon lägger ner möda och arbete för att samla människor, så har inte vem som helst rätt att kidnappa arrangemanget för egna syften.
"

Norges statskirke bliver til folkekirke
- Kristeligt Dagblad - "Et enigt storting ændrer den norske kirkes status fra stats- til folkekirke. Regeringen skal ikke udnævne biskopper og provster, og Norge har ikkelængere nogen officiel statsreligion, men kirken forbliver en folkekirke."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar