Dagens Nyheter

2 maj 2012

Nyhetsflödet 2/5

Nyhetsflödet den andra maj
Relevant var ordet
Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Något förvånande har Gemensam Framtids tre bildarsamfund, Missionskyrkan, Baptistsamfundet och Metodistkyrkan, med hjälp av undersökningsföretaget Kairos Future frågat 1 000 svenskar vad kyrkan ska göra för att bli mer relevant för dem. Förvånande eftersom frågor kring kyrkans varande rimligen endast kan besvaras av kyrkan själv....
...För en kristen kyrka är uppdraget att predika Jesus Kristus, att han är uppstånden, att människor ska omvända sig, bli en del i Guds rike och därigenom upprätta allt och alla i skapelsen. Skulle det kunna vara något annat? Återstår att hoppas att någon under den kommande kyrkokonferensen i Linköping framhåller det uppenbara: ”Vi är en kyrka, låt oss predika evangelium!
"

Unikt omfattande väckelse genom en enkel grovarbetare i Wales
Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Idrottsplatsernas åskådarläktare var fyllda. Alkoholen flödade. Folk gillade att gå på teatern och det var populärt med olika spel om pengar. Våld och kriminalitet tillhörde vardagen. Kyrkorna hade förlorat dragningskraften. Pastorer och präster studerade och gavs högre akademisk utbildning, men elden hade slocknat. Så beskrivs det andliga läget i Wales i början av 1900-talet.
I drygt tio år hade en ung kolgruvearbetare ägnat sin lediga tid för att läsa Bibeln och i flera timmar varje dag be om en väckelse över landet. Det var Evan Roberts som år 1904 blev det synliga redskapet i den väckelse som inom några månader förändrade städer och mindre samhällen.
"

En enhet som vi inte väljer
Linda Bergling i Dagen - "Verklig ekumenik är inte att ha samma lära, kyrkoorganisation, med mera. Det är att vi kan mötas i bekännelsen att Jesus är Herren, med bevarad kärlek, trots alla olikheter. Det skriver Linda Bergling inför årets Jesusmanifestation."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar