Dagens Nyheter

19 maj 2012

Nyhetsflödet lördag 19/5

Frikyrkan håller hela vägen!
- Bo Wettéus i Hemmets Vän - "Jag har ingen anledning att döma ut eller dödförklara Svenska kyrkan. Det finns oerhört mycket av tro och liv där inte minst inom EFS och Oasrörelsen och i andra förnyelserörelser. Men det återstår ett jättejobb att få tillbaka den kyrkan på banan igen, så att den kan vara Jesu och evangeliets röst till vårt folk och vara en kyrka som vågar stå för Jesus, förkunna Jesus och leva ut Jesus oavsett vad allmänna opinionen, kyrkomötet, massmedia och andra tycker.
Detta gäller också de andra samfunden om de skall vara väckelsens bärare in i framtiden. Jag ber och arbetar för att hela kristenheten skall förnyas för att på ett ännu bättre sätt kunna förmedla Jesus till vårt folk. Framtiden tillhör dem som tillhör Jesus!
"

”Det kommer kosta att vara kristen”
- Ulf Ekman i Världen idag – "Vi har monterat ner förståelsen av vad församlingen egentligen är, och vi har blivit lite privatkristna inne i kyrkan. Vi är långt, långt borta från hur församlingen beskrivs i Nya testamentet. Jag kommer att tala lite om den yttersta tiden också. Inte så mycket om Jesu återkomst, utan om att det blir tuffare tider längre fram och hur vi överlever som kristna. Det som kommer att vinna när tiderna blir tuffare, det är den kristna, kärleksfyllda, Jesuscentrerade, andefyllda gemenskapen. Den kommer att attrahera människor i en tid när det inte kommer vara populärt att vara kristen."

Svenske moskeer oppfordrer kvinner til underkastelse
- Norske Dagen - "SVT utstyrte to kvinner med skjult kamera og sendte dem rundt til Sveriges ti største moskeer for å be om råd i spørsmål om flerkoneri, mishandling og seksuelle overgrep.
I programmet Uppdrag granskning avdekkes det at rådene som ble gitt av moskeenes representanter i mange tilfeller strider mot svensk lov.
Halvparten av moskeene er støttet økonomisk av den svenske staten, mens de øvrige får kommunal støtte.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar