Dagens Nyheter

7 maj 2012

Nyhetsflödet 7/5

Oroande om sekularismen blir ny statsreligion
- Stefan Gustavsson skriver på SEA:s hemsida - "För två år sedan lanserade vi i SEA, tillsammans med många kristna ledare, Manifest för samvetsfrihet. Ett område som manifestet behandlar är skillnaden mellan en sekulär stat och ett sekulärt samhälle. Manifestet säger bland annat följande:
"En sekulär stat är inte detsamma som ett sekulärt samhälle. Vi bejakar en sekulär stat, som förhåller sig neutral till frågan om vilken religion eller livsåskådning som är den riktiga. Men vi motsätter oss varje försök från statens sida att skapa ett sekulärt samhälle, med en ny statsreligion i form av sekulär ideologi. Staten ska inte ta ställning i frågor som enligt religionsfriheten varje medborgare själv bestämmer över.
"
Läs också Göran Rosenbergs artikel i Svenska Dagbladet: Religion och politik lika med sant

Fridlys barn från RFSU
-Lukas Berggren i Världen idag - "Ingvardssons argument är i själva verket en boomerang som viner genom luften. Den slår tillbaka med full kraft på henne själv. Under flera år var Ingvardsson nämligen ordförande för RFSU. Den organisation som nu har lanserat materialet "Sex på kartan", där uppenbart minderåriga tecknade figurer har sex. En organisation som – i skolans undervisning – opinionsbildar bland barn på landets skolor och lär minderåriga att "tänka rätt" om onani, homosexualitet, analsex, oralsex, trekanter och annat. En organisation som uppmuntrar barn att utforska sin sexualitet och vars budskap är "använd kondom". Lämpligt nog har de sedan ett bolag som kammar hem vinsten från kondomförsäljningen. Sveriges barn borde förstås fridlysas från RFSU:s kommersiella lobbyarbete."

Uteliggaren mötte Jesus - och fick sitt liv förvandlat
- Inblick - "Hemlös med två slitna klädesplagg och spritflaskor som enda ägodelar. Så såg Per-Erik Hanssons liv ut en gång i tiden. Att han kunde resa sig ur missbruk och misär är inget mindre än ett mirakel. Nu har han varit en kristen i 30 år och jobbar sedan många år tillbaka med att hjälpa andra missbrukare"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar