Dagens Nyheter

27 maj 2012

Nyhetsflödet pingstdagen 27/5

"RFSU:s sexualmoral ges myndighets ställning"
- Inblick - "När RFSL eller RFSU begär att få vara ensamma med våra barn i skolans klassrum, för att oemotsagda ge sin syn på sex och samlevnad och rekrytera till sin livsstil och sexsyn, då riskerar barnen att bli kränkta. Så kan vi inte ha det. – Alla ska kunna sända sina barn till skolan med förtroende för att barnen, och de värderingar de har med sig hemifrån inte kränks, säger riksdagsledamoten Tuve Skånberg (KD)."

Tungotal – språkets nådegåva
- Micael Grenholm i Hela Pingsten - "Jag har alltid tyckt att tungotal är ett märkligt begrepp. Att ”tala i tungor” låter för vanligt folk varken fräscht eller modernt. Och många ickekristna förstår inte poängen med att tala ett obegripligt språk.
Få känner dock till alla de gånger kristna under den Helige Andes ingivelse talar på existerande språk. Jag skrev till exempel för ett halvår sedan om när jag träffade en kille som hade talat finska på ett bönemöte, trots att han aldrig lärt sig det språket. Likaså har jag vänner som både talat existerande språk och som hört andra göra det.
"


Frelsesarmeen i Farsund innviterer till MC-stevne
- Farsunds Avis - "Frelsesarmeen i Farsund inviterte til MC-mønstring på lørdag. Hele 97 motorsykler fra flere forskjellige klubber — og en fra Canada — deltok på mønstringen.
— Jeg visste at det kom til å komme mange. Vi er utrolig godt fornøyd med oppmøtet, smilte leder ved Frelsesarmeen i Farsund, Geir Sødal
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar